...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Regio

Gemeente deelt gratis compost uit

Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 09:02
  • Gratis compost op 17 maart. © gemeente Coevorden

mail

Coevorden / Zweeloo - Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen zaterdag 17 maart gratis compost ophalen. Dat vindt plaats bij de Milieustraat Coevorden, Morseweg 2 in Coevorden en op het terrein van Milieustraat Zweeloo, Kieveen 4.

Met de actie willen de gemeente Coevorden, Attero, de Zuidema Groep en Area Reiniging de inwoners bedanken voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en groenafval. De actie wordt voor het zevende achtereenvolgende jaar gehouden.

'Scheiden van afval heeft nut'

Wethouder Jeroen Huizing: 'Door het teruggeven van compost aan inwoners, tijdens de landelijke compost dag, laten we zien dat het scheiden van afval nut heeft. Van afval worden veel nieuwe grondstoffen en producten gemaakt. Compost is daar een mooi voorbeeld van.'

Op vertoon van een legitimatiebewijs kan compost worden opgehaald tussen 9.00 en 12.00 uur. Er wordt maximaal 1,5 kubieke meter per persoon verstrekt.

De compost wordt op de bovengenoemde locaties met een kraan op uw afgedekte aanhangwagen geladen. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan. Wie niet beschikt over een aanhangwagen, maar toch gebruik wil maken van de actie, is het mogelijk compost in plastic zakken of emmers te spitten. Men dient wel zelf te zorgen voor lege zakken of emmers en een schep.

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...