dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Regio

Benneveld gaat verder met ecologisch bermbeheer

Geplaatst op Sunday 15 April 2018 16:22
  • Ecologisch bermbeheer in 2017 in Benneveld. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Benneveld /regio - In 2017 is Benneveld overgestapt op ecologisch bermbeheer. Op zondag 22 april is het nationale zaaidag. Op vele plaatsen in het land worden dan bloemen gezaaid voor de bijen en de vlinders. Ook inwoners van Benneveld gaan aan de slag.

Door maaien en het maaisel af te voeren, verschraalt de berm. Op den duur ontstaat meer variatie in de vegetatie. De berm wordt bloemenrijk. Dit is een aantrekkelijke leefomgeving voor (wilde) bijen, vlinders en andere insecten. De zaden en insecten zijn een waardevolle voedselbron voor vogels.

De ervaringen van vorig jaar waren zo goed, dat de gemeente Coevorden heeft besloten om het ecologisch bermbeheer uit te breiden. Ook Aalden, Wezup, Noord-Sleen en Dalen hebben zich aangemeld.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Door de aanleg van een nieuwe waterleiding is een aantal bermen in Benneveld braak komen te liggen. Deze bermen worden op zondag 22 april ingezaaid met een mengsel van inheemse plantensoorten, die van oorsprong in Drenthe voorkomen. De vrijwilligers leggen belangstellenden graag uit hoe ecologisch bermbeheer aangepakt kan worden. Het verzamelpunt is de Brink om 13.30 uur. Na de werkzaamheden is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Wie wil meehelpen, dient een hark mee te nemen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Gijsbert Six, gijsbert@gcsix.nl of 06-24255303.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.