dossiers
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Regio

Atlas Theater pakt flink uit: van Smurfen De Musical tot Gerard Spong

Door Wouter Bessels op maandag 23 april 2018 23:33
  • Van links naar rechts: Machteld van der Werf, Arjen Lubach en Arno van der Heyden. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

  • Seizoenspresentatie Atlas Theater. © Martin Zaagman

pinterestmail

Emmen / regio - Het applaus klinkt door de grote zaal van het Atlas Theater als theatermanager Machteld van der Werf maandagavond de nieuwe theatergids omhoog houdt. ‘Hij is klaar.’ In het theater van Emmen vinden volgend seizoen 140 voorstellingen plaats: van Smurfen De Musical tot een theatercollege van Gerard Spong.

Honderden bezoekers van het theater, onder wie de trouwe ‘Vrienden’, kregen maandagavond een voorproefje van wat komen gaat. Na afloop was het dringen geblazen in de foyer, als de verkoop van start gaat en de eerste kaarten - op die van Bert Visscher na, inmiddels vier avonden uitverkocht - van de hand gaan.

Youp, Bert en Javier

Zo’n seizoenspresentatie is bij veel theaters in den lande vaste prik, maar was nog nooit eerder in Emmen gehouden. Van der Werf nam maandagavond samen met presentator Arno van der Heyden op luchtige wijze de hoogtepunten uit het komende aanbod door. Natuurlijk komen Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Javier Guzman en Hans Klok naar Emmen. Maar ook The Analogues, Brigitte Kaandorp, Andy en Melisa, Karin Bloemen en Paul de Leeuw.

Arjen Lubach

Af en toe wordt het duo onderbroken door de aanwezigheid van enkele acts. Zoals het moment dat tot ieders verrassing Arjen Lubach uit de coulissen stapt. De cabaretier komt met zijn theatercollege ‘Arjen Live’ naar Emmen. Zangeres Mathilde Santing zingt vervolgens enkele liedjes uit haar nieuwe concertreeks ‘Renaissance’.

Een delegatie van theatergroep Jeans liet zien dat het Jeans-concept in een nieuw jasje is gestoken en zanger Jordan Roy zingt uitbundig een paar liedjes van de eind 2016 overleden George Michael. Hij duikt met een tributeshow komend seizoen de theater in.

Bekijk onder dit bericht een reportage van het interview met Arjen Lubach.

Muziek en cabaret

In feite tonen die vier previews in een notendop de diversiteit aan van het theateraanbod dat Emmen staat te wachten en uiteraard ontbreken de regionale gezelschappen niet. ’t Aol’Volk, 't Volk van Grada, Drenthe Plat, Helligen Hendrik, ze komen allen naar Emmen, evenals kinder- en familievoorstellingen zoals Bumba, Woezel en Pip en, exclusief voor Drenthe, Smurfen De Musical.

Brigitte Kaandorp en Kommil Foo

Van de 140 voorstellingen - zo’n twintig meer dan in het huidige seizoen - bestaat ruim een derde uit muziek- en cabaretvoorstellingen. Kaandorp is daarbinnen een opvallende naam, ‘en mijn persoonlijke favoriet’, aldus Van der Werf, maar ook het muzikale cabaret van de Belgische groep Kommil Foo komt naar het Atlas. Een aanrader voor wie van snelle en flitsende humor houdt.

Tributebands

Opvallend is het grote aantal tributebands onder het muzikale aanbod. ‘Die scoren vanwege de herkenbaarheid’, weet de theaterdirecteur, refererend aan de concerten waarin de muziek van Simon & Garfunkel, Pink Floyd, Prince, Amy Winehouse en Bruce Springsteen centraal staat. ‘Mensen houden van meezingen, hebben dan een prachtavond. The Analogues komen in oktober The White Album van The Beatles integraal spelen, daar kijken heel veel mensen naar uit.’ De band speelde onlangs al een goed ontvangen try-out voor Vrienden van het Atlas Theater. Trots is Van der Werf ook op de komst van Scapino Ballet. ‘Net als drie dagen lang hier een grote productie als Evita hier neerzetten. Dat zijn dingen die je moet durven.’

Kaartverkoop start dinsdag

Bekijk het volledige theateraanbod van het nieuwe seizoen van het Atlas Theater in Emmen op de website www.atlastheater.nl.

De kaartverkoop via www.atlastheater.nl begint dinsdag 24 april om 12.00 uur. De brochure is verschenen in een oplage van 25.000 stuks en verkrijgbaar bij het theater.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.