dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
Regio

Tractorsimulator: het nieuwste snufje van Terra Emmen

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 08:03
  • Tractorsimulator. © Terra Emmen

pinterestmail

Emmen - Terra Emmen MBO onthult woensdag 23 mei de nieuwe tractorsimulator. Tijdens de voorpremière kunnen alle studenten, docenten en ouders alvast kennis maken met de simulator. Ook decanen, bedrijven en relaties in de omgeving zijn hiervoor uitgenodigd.

Op de Terra MBO-vestiging in Meppel vindt een dag later de wereldpremière van de nieuwe tractorsimulatoren van Terra plaats. Terra heeft in totaal vier tractorsimulatoren ontwikkeld. De simulatoren staan op de Terra vestigingen in Emmen, Groningen, Meppel en Winschoten.

Nabootsing

Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve tractorsimulatoren. De simulatoren maken deel uit van de Terra Rijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. Bovendien gaan de lessen onder alle weersomstandigheden door.

De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekende tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM. Voor de wereldpremière zijn betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken rondom de tractorsimulator uitgenodigd.

Minder praktijklessen

De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de tractorsimulator zullen daardoor minder praktijklessen nodig zijn. Dit betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Met een T-rijbewijs zijn studenten in staat om stage te lopen bij bedrijven en organisaties waarbij ze met de tractor de openbare weg op moeten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.