dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
Regio

Vier dorpen krijgen afvalsorteerstraten

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 14:04
  • Ondergrondse container. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Coevorden / regio - Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen vanaf volgende week maandag nog meer afval gaan scheiden. Area Reiniging heeft de afgelopen weken in opdracht van de gemeente Coevorden in totaal vier sorteerstraten aangelegd in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen.

De vier ondergrondse containers komen bij supermarkt Coop in Aalden tegenover de Spar in Oosterhesselen, bij supermarkt Plus de Waag in Dalen en bij de Albert Heijn in Sleen.

De sorteerstraten bestaan uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons). Wethouder Jeroen Huizing: 'Inwoners kunnen hierdoor nog meer grondstoffen scheiden van hun restafval, door dit apart in te leveren in hun eigen dorp. We zien vergeleken bij vorig jaar een flinke daling in de inzameling van restafval. We zijn dus goed bezig, maar het kan altijd beter. Afval scheiden is immers goed voor het milieu en voor het behoud van waardevolle grondstoffen.'

Container vol?

De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging sneller en dus efficiënter kan werken. Dankzij het automatisch ‘volmeldingssysteem’ bijvoorbeeld worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels niet meer boven de grond te zien zijn.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.