dossiers
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
In 2017 vond de eerste Garnizoensdag Coevorden plaats op initiatief van ...
De jaarlijkse Miss Summerverkiezing in Dalen is altijd één van de hoog...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
Regio

Vier dorpen krijgen afvalsorteerstraten

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 14:04
  • Ondergrondse container. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Coevorden / regio - Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen vanaf volgende week maandag nog meer afval gaan scheiden. Area Reiniging heeft de afgelopen weken in opdracht van de gemeente Coevorden in totaal vier sorteerstraten aangelegd in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen.

De vier ondergrondse containers komen bij supermarkt Coop in Aalden tegenover de Spar in Oosterhesselen, bij supermarkt Plus de Waag in Dalen en bij de Albert Heijn in Sleen.

De sorteerstraten bestaan uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons). Wethouder Jeroen Huizing: 'Inwoners kunnen hierdoor nog meer grondstoffen scheiden van hun restafval, door dit apart in te leveren in hun eigen dorp. We zien vergeleken bij vorig jaar een flinke daling in de inzameling van restafval. We zijn dus goed bezig, maar het kan altijd beter. Afval scheiden is immers goed voor het milieu en voor het behoud van waardevolle grondstoffen.'

Container vol?

De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging sneller en dus efficiënter kan werken. Dankzij het automatisch ‘volmeldingssysteem’ bijvoorbeeld worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels niet meer boven de grond te zien zijn.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.