dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Regio

Vier dorpen krijgen afvalsorteerstraten

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 15:46
  • Ondergrondse container. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Coevorden / regio - Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen nog meer afval gaan scheiden. Vanaf deze week legt Area Reiniging in opdracht van de gemeente Coevorden in totaal vier sorteerstraten in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen aan.

De vier ondergrondse containers komen bij supermarkt Coop in Aalden tegenover de Spar in Oosterhesselen, bij supermarkt Plus de Waag in Dalen en bij de Albert Heijn in Sleen.

De sorteerstraten bestaan uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons). Wethouder Jeroen Huizing: 'Inwoners kunnen hierdoor nog meer grondstoffen scheiden van hun restafval, door dit apart in te leveren in hun eigen dorp. We zien vergeleken bij vorig jaar een flinke daling in de inzameling van restafval. We zijn dus goed bezig, maar het kan altijd beter. Afval scheiden is immers goed voor het milieu en voor het behoud van waardevolle grondstoffen.'

Container vol?

De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging sneller en dus efficiënter kan werken. Dankzij het automatisch ‘volmeldingssysteem’ bijvoorbeeld worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels niet meer boven de grond te zien zijn.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.