dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
Regio

Rimbula wint award voor Mooiste Dierenverblijf

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 13:39
  • Rimbula in Wildlands. © Wildlands

pinterestmail

Emmen - De grote tropische kas van Wildlands, Rimbula, is verkozen tot mooiste Dierenverblijf van België en Nederland. Hiervoor heeft het park zojuist een Diamond ThemePark Award in ontvangst genomen.

Ook eindigt Wildlands in de top 5 van de categorieën: Beste Dierenpark Be/NL, Leukste Avontuur Be/NL, Beste Themamuziek Be/NL en Mooiste Park Be/NL.

De Diamond ThemePark Awards is een verkiezing voor parken uit België en Nederland, hun attracties, verblijven en evenementen. Het is de achtste editie van deze award-uitreiking, die in Safaripark Beekse Bergen plaatsvindt.

In Rimbula leven diverse diersoorten samen

Mede-organisator Patrick Joossens licht toe: 'Met de Diamond ThemePark Awards willen we alle parken op een positieve manier in het daglicht zetten. We richten ons vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar we hebben ook enkele categorieën specifiek voor Europa. Net als bij de vorige edities konden de mensen een bepaalde periode stemmen, en ook dit jaar werd de oproep massaal opgevolgd, met maar liefst 35.000 stemmers. Hun stem telde voor de helft mee, de andere helft werd bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers) en een PARKjury.'

Het is de eerste keer dat Wildlands en Diamond ThemePark Award wint. Directeur Frankwin van Beers hierover: 'We zijn de afgelopen twee jaar vaker genomineerd, maar hebben nog nooit een award in de wacht gesleept. We zijn ontzettend blij met de waardering en trots op deze award voor Rimbula.'

In dit gebied leven diverse diersoorten samen. Naast de olifanten, slingerapen, gibbons en ringstaartmaki’s, kunnen bezoekers ook vele vogelsoorten, gekko’s en kikkers spotten. Rimbula geeft gasten het juiste junglegevoel, ook door de beplanting, geluiden, geur en de diversiteit aan dieren. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.