dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Regio

Rimbula wint award voor Mooiste Dierenverblijf

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 13:39
  • Rimbula in Wildlands. © Wildlands

pinterestmail

Emmen - De grote tropische kas van Wildlands, Rimbula, is verkozen tot mooiste Dierenverblijf van België en Nederland. Hiervoor heeft het park zojuist een Diamond ThemePark Award in ontvangst genomen.

Ook eindigt Wildlands in de top 5 van de categorieën: Beste Dierenpark Be/NL, Leukste Avontuur Be/NL, Beste Themamuziek Be/NL en Mooiste Park Be/NL.

De Diamond ThemePark Awards is een verkiezing voor parken uit België en Nederland, hun attracties, verblijven en evenementen. Het is de achtste editie van deze award-uitreiking, die in Safaripark Beekse Bergen plaatsvindt.

In Rimbula leven diverse diersoorten samen

Mede-organisator Patrick Joossens licht toe: 'Met de Diamond ThemePark Awards willen we alle parken op een positieve manier in het daglicht zetten. We richten ons vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar we hebben ook enkele categorieën specifiek voor Europa. Net als bij de vorige edities konden de mensen een bepaalde periode stemmen, en ook dit jaar werd de oproep massaal opgevolgd, met maar liefst 35.000 stemmers. Hun stem telde voor de helft mee, de andere helft werd bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers) en een PARKjury.'

Het is de eerste keer dat Wildlands en Diamond ThemePark Award wint. Directeur Frankwin van Beers hierover: 'We zijn de afgelopen twee jaar vaker genomineerd, maar hebben nog nooit een award in de wacht gesleept. We zijn ontzettend blij met de waardering en trots op deze award voor Rimbula.'

In dit gebied leven diverse diersoorten samen. Naast de olifanten, slingerapen, gibbons en ringstaartmaki’s, kunnen bezoekers ook vele vogelsoorten, gekko’s en kikkers spotten. Rimbula geeft gasten het juiste junglegevoel, ook door de beplanting, geluiden, geur en de diversiteit aan dieren. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (5) Plaats een reactiereacties
profielfoto
16 Mei 2018 13:55
jh emmen
Zo.. dit geeft een boost. Geweldig.
profielfoto
16 Mei 2018 14:44
Durk Waringa
Inderdaad een boost na het uitblijven van de geboorte van de tweede jonge olifant. Laten we hopen dat deze Award de Pinksterbezoekers omhoog doet stuwen naar nieuwe records
profielfoto
16 Mei 2018 20:20
jh emmen
Vanmiddag nog geweest. Was weer eens gezellig.
profielfoto
16 Mei 2018 22:39
mien dobbelsteen
Kijk das mooi nieuws en dat olifantje komt wel hoor tis een olifantendracht
profielfoto
17 Mei 2018 15:18
jh emmen
Goh. Mien, en jij was zo erop tegen wildlands. Ik moet even achter mijn oren krabben nu.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.