dossiers
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Regio

Ralph de Jongh staat op Retropop

Door Wouter Bessels op donderdag 24 mei 2018 09:49
  • Ralph de Jongh. © Koert Broersma

pinterestmail

Emmen - Blueszanger Ralph de Jongh kan zijn geluk niet op. Afgelopen weekend kreeg hij te horen dat hij is toegevoegd aan de line-up van Retropop. De Jongh behoort tot de top van de blues-scene in ons land en werd ooit ontdekt door Harry Muskee.

'Met twee Dutch Blues Awards en achttien albums op zak, kan je niet meer om deze geweldenaar heen', aldus de Retropop-organisatie. 'Blues en rock ’n roll van de bovenste plank. Ralph de Jongh speelt met zijn hart, hij ontroert en laat zijn muziek tot in je vezels voelen.'

Het Parool schreef over hem: 'Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien. Als bezeten door B.B. King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt Ralph de Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.'

Ralph is zaterdag 9 juni te zien in De Huiskamer van Retropop met twee akoestische sessies van 15.30 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 18.30 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.