dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Natuurmonumenten houdt midzomernachtloop op De Klencke

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 13:23
  • De Klencke. © Natuurmonumenten

pinterestmail

Oosterhesselen - Natuurmonumenten houdt zaterdagavond 16 juni een midzomernachtloop op en rond landgoed De Klencke in Oosterhesselen. Op ruim 25 locaties in Nederland vinden deze wandeltochten van Natuurmonumenten plaats.

De opbrengst van de tocht is bestemd voor de actie ‘Alle beestjes helpen’ om de insecten in Nederland te redden. Natuurmonumenten wil de dramatische achteruitgang van insecten in Nederland proberen te stoppen. Iedereen kan een steentje bijdragen door een insectenhotel te maken of aantrekkelijke bloemen te planten en ook door mee te doen met de Midzomernachtloop.

De midzomernachtloop is meer dan een gewone wandeling. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om eenmalig de natuur in de schemering en (deels) in het donker te ervaren. Onderweg zijn posten ingericht waar zij het natuurleven in de avond/nacht kunnen ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan vleermuizen, kerkuilen of nachtvlinders en reeën of uilen.

Gezinnen met jonge kinderen starten om 20.00 of 20.30 uur en lopen een route van 4.1 km. Deze deelnemers lopen grotendeels in het licht en komen tegen schemering terug. De volwassenen starten om 21.30 of om 22.00 uur. Zij lopen deels in het donker een route van 8,2 km. Bij terugkomst kunnen de deelnemers nog even nagenieten onder genot van een drankje en een versnapering. Kinderen kunnen boven een vuurkorf marshmallows roosteren.

Aanmelden is noodzakelijk -het aantal deelnemers is beperkt- via www.natuurmonumenten.nl/midzomernachtloop

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.