...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Regio

Natuurmonumenten houdt midzomernachtloop op De Klencke

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 13:23
  • De Klencke. © Natuurmonumenten

mail

Oosterhesselen - Natuurmonumenten houdt zaterdagavond 16 juni een midzomernachtloop op en rond landgoed De Klencke in Oosterhesselen. Op ruim 25 locaties in Nederland vinden deze wandeltochten van Natuurmonumenten plaats.

De opbrengst van de tocht is bestemd voor de actie ‘Alle beestjes helpen’ om de insecten in Nederland te redden. Natuurmonumenten wil de dramatische achteruitgang van insecten in Nederland proberen te stoppen. Iedereen kan een steentje bijdragen door een insectenhotel te maken of aantrekkelijke bloemen te planten en ook door mee te doen met de Midzomernachtloop.

De midzomernachtloop is meer dan een gewone wandeling. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om eenmalig de natuur in de schemering en (deels) in het donker te ervaren. Onderweg zijn posten ingericht waar zij het natuurleven in de avond/nacht kunnen ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan vleermuizen, kerkuilen of nachtvlinders en reeën of uilen.

Gezinnen met jonge kinderen starten om 20.00 of 20.30 uur en lopen een route van 4.1 km. Deze deelnemers lopen grotendeels in het licht en komen tegen schemering terug. De volwassenen starten om 21.30 of om 22.00 uur. Zij lopen deels in het donker een route van 8,2 km. Bij terugkomst kunnen de deelnemers nog even nagenieten onder genot van een drankje en een versnapering. Kinderen kunnen boven een vuurkorf marshmallows roosteren.

Aanmelden is noodzakelijk -het aantal deelnemers is beperkt- via www.natuurmonumenten.nl/midzomernachtloop

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...