dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Smalspoor Museum Erica houdt een natuurwandeling

Geplaatst op zaterdag 16 juni 2018 08:22
  • © Smalspoormuseum Erica

pinterestmail

Erica - Het Industrieel Smalspoor Museum Erica houdt in het kader van natuurbeleving op zaterdag 30 juni een treinrit met een wandeling om de Griendtsveenplas in het aangrenzende natuurgebied.

De excursie wordt geleid door boswachter Eric Bloeming van Staatsbosbeheer. Het programma start om 10.30 uur met een treinrit. Onderweg wordt informatie gegeven over het museum en de natuur.

Tijdens de wandeling, van circa een uur, door deze prachtige omgeving  met haar unieke flora en fauna zal men naast de eigen waarnemingen ook veel informatie ontvangen van de boswachter. Na de wandeling gaat de groep met de trein weer terug naar het museum voor een drankje en koek.

Op het museumterrein kan men daarna ook van alles bekijken zoals de locomotievenloods, de turfstrooiselfabriek, de remise maar ook de hal van het museum biedt voldoende om te kijken naar treinen en machines.

Aanmelden kan op 30 juni tussen 10.00 uur en 10.30 bij het Smalspoor Museum of vooraf per mail (info@smalspoorcentrum.nl)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.