...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Regio

Verdubbeling N34 tussen Coevorden en Holsloot gaat definitief door

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 11:25
  • N34 bij Dalen. © Google Maps

mail

Coevorden / Emmen - De verdubbeling van de N34 tussen Coevorden Noord en de A37 bij knooppunt Holsloot kan beginnen. De Raad van State heeft woensdagochtend alsnog het bestemmingsplan goedgekeurd waarin de wegverdubbeling is geregeld.

De Raad gaf de gemeente Coevorden eind vorig jaar de opdracht om nader geluidsonderzoek te doen bij twee woningen die langs de weg staan in Dalen. Volgens de bewoners zorgt de wegverdubbeling voor een verslechtering van hun woonomgeving. De Raad had ook zijn twijfels. De gemeente moest aantonen dat er bij die woningen, de tuin, een naastgelegen boshuis en een hondenfokkerij een aanvaardbaar leefklimaat zal zijn.

Geluidsscherm is niet nodig

Dat onderzoek is uitgevoerd. De conclusie is dat er na de wegverdubbeling toch een aanvaardbaar leefklimaat zal zijn, ook al verslechtert de situatie wel. Volgens de gemeente weegt het algemene belang van de wegverdubbeling zwaarder dan het belang van de bezwaarmakers. Een geluidsscherm langs de weg bij de woningen vindt de gemeente niet nodig.

De Raad van State is het met dit oordeel van de gemeente eens. Ook de Raad vindt de toename van lawaai aanvaardbaar. De kritiek van de bezwaarmakers op het aanvullende geluidsonderzoek is door de Raad verworpen. De Raad verwierp daarnaast het bezwaar over trillinghinder van de weg. Dat bezwaar was volgens de Raad niet eerder aangevoerd en dat kan dan ook niet meer aan het einde van de procedure.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
13 Jun 2018 17:48
Durk Waringa
Dit is een prima zaak, een begin van de gehele verdubbeling van de N34!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...