...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Regio

Activiteitencommissie Dalerpeel is al kwart eeuw actief

Geplaatst op Thursday 14 June 2018 18:38
  • Een deel van de ACD-crew. © Esselien de Groot Taaltotaal

mail

Dalerpeel - Stichting Activiteitencommissie Dalerpeel-Nieuwe Krim, kortweg ACD, bestaat al 25 jaar. In al die jaren hebben vrijwilligers zich ingezet voor allerlei activiteiten voor de inwoners en zal dat zeker ook de komende jaren doen.

‘We hebben inmiddels dus jarenlange ervaring’, vertelt André Kluitenberg. Hij en zijn medebestuursleden geven een opsomming van hetgeen wordt georganiseerd: ‘De fietstocht op koningsdag, de wandelvierdaagse, de kerstmarkt, een feestavond in het najaar en natuurlijk de jaarlijkse feestweek, altijd in week 25.’

In 1993 werd het initiatief genomen tot oprichting van de activiteitencommissie. Tijdens de wekelijkse borrelpraat in het dorpshuis werd het plan opgevat. Betrokken bij het eerste uur waren Johan Karssies, Fokko Benjamins, Gezinus Kok, Hans Boutellier, Janet Kroezen, Ageeth Pol, Dineke Westman, Jan Karssies, Roel Benjamins en Bennie Pol. In de begintijd was er een reünie van de basisschool en was er wel eens een boerenbruiloft.

‘In de loop der jaren’, aldus de organisatie, ‘is het feest steeds verder uitgebreid, met name sinds 2002. We weten ons gelukkig verzekerd van de hulp van andere vrijwilligers, bijvoorbeeld tijdens de opbouw van de evenementen, en de mensen van het dorpshuis.’

‘Het dorpsfeest is altijd gezellig, de politie komt vaak langs om even een bakkie te doen.’

Programma

De ACD-crew staat nu aan de vooravond van de jaarlijkse feestweek met een veelomvattend programma en kijkt ernaar uit. Het feest wordt van maandag 18 tot en met zaterdag 23 juni gevierd.

Het programma is als volgt:

Maandag 18 juni, circa 19.30 uur, ballonvaarten vanaf voetbalveld NKVV.

Dinsdag 19 juni, 19.00 uur, survivalparcours voor volwassenen.

Woensdag 20 juni, 14.00 uur, kinderbingo en kinderdisco met dj Stan; 20.00 uur, bingo- en klaverjasavond.

Donderdag 21 juni, 19.00 uur, Dalerpeel has got talent, 19.00 uur.

Vrijdag 22 juni, 10.00 uur, survivalparcours voor kinderen; 20.30 uur, feest met Spang!, Henk Wijngaard, Harten 10 en Django Wagner.

Zaterdag 23 juni, 12.30 uur, stratenzeskamp en wedstrijd frikadellen eten; 15.00 uur, familiemiddag met livemuziek, kinderactiviteiten en terras; 21.30 uur, feest met band PPM.

Meer informatie staat op www.acdcrew.nl en op Facebook.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...