dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Regio

Gemeenteraad wil lasten voor inwoners verminderen

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 23:16
  • © Esselien de Groot

pinterestmail

Coevorden - Inwoners van de gemeente mogen iets terugzien van hun bijdragen aan de gemeente toen die in financieel zwaar weer verkeerde. Dat stelden CDA, BBC2014 en PPC in een motie, die in de raadsvergadering van vanavond werd ingediend. De motie werd raadsbreed ondersteund.

‘De gemeente Coevorden’, aldus Gertjan Zuur van het CDA, ‘heeft al een aantal jaren de hoogste woonlasten in Drenthe. Dit heeft fors bijdragen aan het financieel herstel van de gemeente. Nu de situatie weer gezond is, mogen de inwoners iets terugzien in hun portemonnee.’

De VVD stelde bij monde van Erik Bonkes: ‘Tot nu toe is fors bezuinigd, wordt het spaarvarken gespekt, zijn de lasten voor de burgers verder gestegen en is het woonklimaat gedaald. Het college schrijft, dat de OZB de enige belasting is die kan worden gebruikt voor stijging van de kosten.’ Hij vroeg zich af waarom het spaarvarken niet kan worden aangesproken bij overschrijdingen en pleitte ervoor de woonlasten voor de komende drie jaar te bevriezen.

Lars Hoedemaker van D66 schaarde zich eveneens achter de motie. ‘D66 heeft in de vorige raadsperiode al een voorstel gedaan om de OZB voor inwoners te verlagen en de OZB voor bedrijven te verhogen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.