...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Regio

Gemeenteraad wil lasten voor inwoners verminderen

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 23:16
  • © Esselien de Groot

mail

Coevorden - Inwoners van de gemeente mogen iets terugzien van hun bijdragen aan de gemeente toen die in financieel zwaar weer verkeerde. Dat stelden CDA, BBC2014 en PPC in een motie, die in de raadsvergadering van vanavond werd ingediend. De motie werd raadsbreed ondersteund.

‘De gemeente Coevorden’, aldus Gertjan Zuur van het CDA, ‘heeft al een aantal jaren de hoogste woonlasten in Drenthe. Dit heeft fors bijdragen aan het financieel herstel van de gemeente. Nu de situatie weer gezond is, mogen de inwoners iets terugzien in hun portemonnee.’

De VVD stelde bij monde van Erik Bonkes: ‘Tot nu toe is fors bezuinigd, wordt het spaarvarken gespekt, zijn de lasten voor de burgers verder gestegen en is het woonklimaat gedaald. Het college schrijft, dat de OZB de enige belasting is die kan worden gebruikt voor stijging van de kosten.’ Hij vroeg zich af waarom het spaarvarken niet kan worden aangesproken bij overschrijdingen en pleitte ervoor de woonlasten voor de komende drie jaar te bevriezen.

Lars Hoedemaker van D66 schaarde zich eveneens achter de motie. ‘D66 heeft in de vorige raadsperiode al een voorstel gedaan om de OZB voor inwoners te verlagen en de OZB voor bedrijven te verhogen.’

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
11 Jul 2018 15:43
E B
Inderdaad ben het helemaal eens met een verlaging voor de ozb, en dat niet alleen voor de reserves die er nu zijn betaal 2017 en 2018 terug aan de betaler. Verder onderhoud aan wegen pleisters plakken helpt niets, kost alleen maar meer geld.Als je iets wil doe het dan duurzaam. B&W Coevorden mag zich uiteraard ook beter bewust worden van bewoners buitengebied en niet alleen de stad Coevorden.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...