dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Coevordenaar krijgt boete voor kapot slaan van telefoon met ijzeren staaf

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 15:30
  • © Meint Brookman

pinterestmail

Assen / Dalen - De zoektocht naar een levering die maar niet betaald werd, zorgde ervoor dat twee medewerkers van een bedrijf uit Emmeloord woensdag in de rechtbank in Assen zaten. Zij werden in mei 2016 door een 70-jarige man uit Coevorden belaagd. De man vernielde daarbij één van hun telefoons.

Bij het bedrijf dat goederen levert aan melkveebedrijven was voor 5000 euro aan kunstmest besteld. Na levering werd de rekening niet betaald. De twee mannen trokken daarop naar het afleveradres in Dalen. Daar troffen zij de 70-jarige man uit Coevorden aan. Hij gaf aan niets te weten van de bestelling en ook niet de eigenaar te zijn van het terrein. Terwijl de mannen rondkeken, achtervolgde de Coevordenaar één van hen met een ijzeren staaf in zijn handen. De andere man besloot dit met zijn telefoon te filmen. Hier was de Coevordenaar niet van gediend. Met de staaf sloeg hij de iPhone van de man stuk. De 70-jarige man heeft een strafblad met daarop diverse oplichtingszaken.

Boete verdubbeld

De Coevordenaar had eerder een strafbeschikking van 100 euro aangeboden gekregen van het Openbaar Ministerie. Deze betaalde hij niet, waardoor de zaak voor de rechter kwam. Vlak voor de zitting stuurde hij een e-mail naar het OM, waarin hij aangaf de boete toch te willen betalen. De rechter besloot tijdens de zitting de 100 euro te verdubbelen. Ze legde de man een boete van 200 euro op. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 400 euro betalen voor de telefoon. 'Hier mag hij zich mee in zijn handen knijpen, als je ziet wat er is gebeurd.' (ADP)

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.