dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Regio

Raad van State blokkeert vestiging supermarkt op bedrijventerrein Veenoord

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 13:30
  • Raad van State © Eigen foto

pinterestmail

Den Haag / Veenoord - Woninginrichter Mans Otter kan definitief geen supermarkt vestigen in zijn pand op bedrijventerrein De Velden in Veenoord. De gemeente Emmen weigerde daarvoor een vergunning te verlenen. De Raad van State vindt dat terecht.

Het geldende bestemmingsplan laat in het pand alleen een woninginrichting of een handel in ruitersportartikelen toe. Mans Otter vroeg bij de gemeente een vergunning voor een ruimere bestemming voor detailhandel. Dat zou onder meer de vestiging van een supermarkt mogelijk maken.

Doordat de gemeente te laat reageerde op het verzoek van Mans Otter, werd de vergunning volgens de wet automatisch verleend. Daar was de gemeente niet blij mee, omdat detailhandel zoals een supermarkt niet thuishoort op een bedrijventerrein en ook andere bedrijven in de omgeving in de weg kan zitten.

Het kwam de gemeente daarom goed uit dat vastgoedontwikkelaar Catch Stores bezwaar maakte tegen de automatisch verleende vergunning. De vergunning kon dankzij de bezwaren van Catch Stores alsnog worden geweigerd. En dat gebeurde ook tot woede van Mans Otter.

Bezwaar te laat ingediend

Het probleem was echter dat het bezwaar van Catch Stores te laat werd ingediend bij de gemeente. Mans Otter vond daarom dat dit bezwaar buiten behandeling moest worden gelaten. Maar volgens de Raad van State moet het te laat indienen van het bezwaar door de vingers worden gezien. Catch Stores heeft namelijk wel meteen actie ondernomen toen hij van de gemeente hoorde wat er in het pand van Mans Otter kon komen. De gemeente heeft ook bij de bekendmaking van de vergunning fouten gemaakt en dat kan Catch Stores niet worden aangerekend, aldus de Raad.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.