dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Zes kinderen gewond door omvallen luchtkussen

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 15:14
Laatste wijziging: 11 juli 2018 16:17
  • Ongeval springkussenfestival Emmerhout. © R. Kort

  • Ongeval springkussenfestival Emmerhout. © R. Kort

  • Ongeval springkussenfestival Emmerhout. © R. Kort

pinterestmail

Emmen – Zes kinderen zijn woensdagmiddag licht of ernstig gewond geraakt tijdens een springkussenfestival in het winkelcentrum van de Emmer wijk Emmerhout. Volgens getuigen bevond er zich een groepje van ongeveer 15 jonge kinderen op een van de kussens, toen het gevaarte in een keer omviel.

Een jongetje zou daarbij ernstig ten val zijn geraakt en daarbij letsel aan het hoofd hebben opgelopen. Vijf kinderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, de zesde kon ter plaatse worden behandeld.

Hoe het springkussen, dat ongeveveer een hoogte heeft van ongeveer 8 meter, heeft om kunnen vallen is niet exact bekend. Omstanders vertellen dat de kussen te zwaar beladen was. Volgens anderen kwam de wind er onder. Sommigen gaven aan dat het kussen langzaam leegliep, waarna het overhelde.

Politie, brandweer en ambulances zijn ter plaatse. Ook is er een traumahelikopter ingezet.

De politie kan zelf nog niets zeggen over de oorzaak. Er wordt volop onderzoek gedaan op de plek van het incident. Om die reden laat de politie alle luchtkussens leeglopen om ze nader te inspecteren.

De brandweer is aanwezig geweest om het luchtkussen op te tillen, voor het geval dat er misschien nog iemand onder terecht was gekomen. Er werd echter niemand aangetroffen onder het kussen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.