dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Regio

Schoonebeek kan buiten fitnessen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 16:07
  • De beweegtuin in Schoonebeek werd eerder deze maand geopend. © NAM

pinterestmail

Schoonebeek - Naast multifunctioneel centrum ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek heeft wethouder René van der Weide zaterdag 7 juli een beweegpark geopend.

Nadat hij met het doorknippen van een lint de toegang tot het park had geopend, nam de wethouder van gemeente Emmen als eerste een van de tien toestellen in gebruik. De toestellen nodigen uit tot oefeningen voor cardio, kracht, lenigheid en balans. Initiatiefnemer Dorpsbelangen Schoonebeek heeft er alles aan gedaan om een laagdrempelige plek te creëren voor ontmoeting, plezier en samen buiten sporten. Aantrekkelijk voor jongeren en veilig voor ouderen. De grote belangstelling en het enthousiasme bij de opening zijn veelbelovend.

Sportcoaches

Bijzonder is dat de eerste twee maanden een trainer van leverancier Norwell bezoekers van het park begeleidt. Bovendien heeft de gemeente ook voor de periode daarna gezorgd voor eigen sportcoaches.

Het beweegpark biedt een tegenwicht aan ontwikkelingen als een groeiend aantal mensen met een ongezonde levensstijl, ouderen die langer thuis wonen, individualisering, eenzaamheid en meer eigen verantwoordelijkheid. Het beweegpark is mogelijk dankzij verschillende subsidies en giften, waaronder van de NAM.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.