...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Regio

Schoonebeek kan buiten fitnessen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 16:07
  • De beweegtuin in Schoonebeek werd eerder deze maand geopend. © NAM

mail

Schoonebeek - Naast multifunctioneel centrum ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek heeft wethouder René van der Weide zaterdag 7 juli een beweegpark geopend.

Nadat hij met het doorknippen van een lint de toegang tot het park had geopend, nam de wethouder van gemeente Emmen als eerste een van de tien toestellen in gebruik. De toestellen nodigen uit tot oefeningen voor cardio, kracht, lenigheid en balans. Initiatiefnemer Dorpsbelangen Schoonebeek heeft er alles aan gedaan om een laagdrempelige plek te creëren voor ontmoeting, plezier en samen buiten sporten. Aantrekkelijk voor jongeren en veilig voor ouderen. De grote belangstelling en het enthousiasme bij de opening zijn veelbelovend.

Sportcoaches

Bijzonder is dat de eerste twee maanden een trainer van leverancier Norwell bezoekers van het park begeleidt. Bovendien heeft de gemeente ook voor de periode daarna gezorgd voor eigen sportcoaches.

Het beweegpark biedt een tegenwicht aan ontwikkelingen als een groeiend aantal mensen met een ongezonde levensstijl, ouderen die langer thuis wonen, individualisering, eenzaamheid en meer eigen verantwoordelijkheid. Het beweegpark is mogelijk dankzij verschillende subsidies en giften, waaronder van de NAM.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk.

...