dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Regio

Zeldzame schildpad ziet levenslicht in Wildlands

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 16:45
  • Driekielstraalschildpad in Wildlands. © Wildlands

  • Driekielstraalschildpad in Wildlands. © Wildlands

pinterestmail

Emmen - In de Vlindertempel van Wildlands is donderdagochtend een mini-driekielstraalschildpad in het verblijf ontdekt. Dit is een hele verrassing, want het was niet bekend dat er eieren gelegd waren.

Misschien worden er in de komende dagen nog meer kleintjes gevonden, want vrouwtjesschildpadden zijn bijzonder goed in het verstoppen van de eieren onder de grond. Wildlands is het enige park in Nederland waar je deze diersoort kunt bewonderen.

De driekielstraalschildpad komt voor in Bangladesh, India, Nepal en Pakistan en is een ernstig bedreigde diersoort. Niet alleen door verlies van leefgebied maar ook doordat in India en China de eieren en de schildpadden veel gegeten worden. De ouders van het kleine schildpadje zijn een paar jaar geleden in Hong Kong in beslag genomen omdat ze bestemd waren voor de voedselmarkt. De schildpadden konden niet terug naar India en via een fokprogramma is er een plek voor ze gevonden in Wildlands. De geboorte van het kleine schildpadje is een mooie bijdrage aan het behoud van deze diersoort.

Het mini-schildpadje is nog maar vier centimeter. Omdat het zo klein is, is het schildpadje een lekker hapje voor de krokodillen die in hetzelfde gebied leven. Het schildpadje zal de komende maanden daarom in een verblijf achter de schermen doorbrengen. Tot die tijd blijven de ouders wel in het verblijf in de Vlindertempel en zijn dus gewoon zichtbaar voor bezoekers.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
9 Aug 2018 23:29
Durk Waringa
Mensen, snel naar Wildlands om dit te aanschouwen. Toch?
profielfoto
10 Aug 2018 09:24
T lippold
kijk dit is de eerste winst van wildlands
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.