dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Regio

Dorpswinkel Dalerpeel is al drie jaar Het Trefpunt

Geplaatst op woensdag 22 augustus 2018 17:36
  • Dorpswinkel Het Trefpunt. © Klaas Veldhuis

  • Dorpswinkel Het Trefpunt. © Klaas Veldhuis

  • Dorpswinkel Het Trefpunt. © Klaas Veldhuis

  • Dorpswinkel Het Trefpunt. © Klaas Veldhuis

  • Dorpswinkel Het Trefpunt. © Klaas Veldhuis

  • Dorpswinkel Het Trefpunt. © Klaas Veldhuis

pinterestmail

Dalerpeel - De feestelijke opening van de dorpswinkel in MFA Het Spectrum in Dalerpeel vond plaats op 21 augustus 2015. Met dit initiatief wonnen de vrijwilligers de landelijke 'Meer dan handen'-publieksprijs, goed voor een trofee én een prijs vann maar liefst 2.000 euro.

De dorpswinkel, die de naam Het Trefpunt kreeg, is meer dan alleen een winkel voor de vergeten boodschap. Er is een zogenoemde vrije bibliotheek waar bezoekers gratis een boek kunnen lenen. De verkoop van handgemaakte kaarten is een veelgebruikte toevoeging naast de winkel. Ook is er een verkoopkastje, waarvan verkopers van zelfgemaakte producten in overleg gebruik kunnen maken. Aan de koffietafel kunnen bezoekers bijpraten. Er kan worden gepind en de winkel fungeert als verkooppunt voor bijvoorbeeld toegangskaarten voor de feestweek. De basisschool houdt er rekenlessen en vanuit de Beleeftuin worden af en toe verse producten geleverd, die veelal worden geschonken door de mensen die deze tuin onderhouden.

De winkel heeft de meest voorkomende producten die vaak standaard in voorraad zijn. Maar ontbreekt er toch iets, dan is de Dorpswinkel een uitkomst. Vrijwilligers zorgen voor de dagelijkse gang van zaken en werken bij toerbeurt een dagdeel in de winkel.

Ter gelegenheid van het driejarige bestaan werden inwoners van Dalerpeel uitgenodigd om afgelopen dinsdag even binnen te lopen voor een kop koffie of thee. ken. Voor de kinderen was er een gratis ijsje.

Dalerpeel is trots: 'Het motto 'Voor elkaar, door elkaar' past enorm bij het kleine veendorp. De Dorpswinkel is daar slechts een voorbeeld van.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.