dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Regio

Country siert line-up derde 'Gruppe'

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 16:54
  • 12AM © 12AM / persfoto

pinterestmail

Nieuw-Schoonebeek - Het festival Folk veur volk an de Gruppe biedt komende zaterdag zes bands. Zij spelen op het terrein in het bos naast de pastorie van de rk-kerk in Nieuw-Schoonebeek.

Meest in het oog springende naam, uit Amerika: Bob Wayne. Hij start zijn Europese tour in Nieuw-Schoonebeek. Met zijn opzwepende hellbilly country, geïnspireerd door Hank Williams en Johnny Cash, zet hij een dampende show neer. Uit Hongarije komen de Jolly Jackers. Zij spelen onvervalste Irish punkrock.

Van eigen bodem

Uit eigen land komen Leadbeaters; rauwe mix van Amerikaanse traditionals, bluegrass, blues en folk en gospel. Deze band heeft al eens op Lowlands gestaan en weten het publiek elke keer weer tot klappen en stampen te brengen. Ook van eigen bodem: Hellbilly Hookerpunch, onvervalste Rotterdamse Outlaw TrailerTrash Country! Meebrullen kan en wel met Cash en Carters Jackson: House of the Rising Sun van de Animals, nummers van Elvis of Dolly Parton en Hank Williams. Uit Zaltbommel komt Pyrolysis. Traditionele acoustische folksongs met invloeden uit Ierland Schotland maar ook met zigeuners en Vikingen lijken ze goede vrienden te zijn.

12AM

12AM uit Klazienaveen past zijn repertoire aan aan het festival en speelt twee akoestische sets met nummers van onder meer Mumford and Sons en Johnny Cash. Daarnaast biedt het festival een kinderprogramma met een silent disco en een foto expositie uit de jaren 30-50. In de afgelopen jaren trok Folk veur volk an de Gruppe zo’n zeshonderd bezoekers. De organisatie zet dit jaar in op zeker achthonderd liefhebbers.

Kaartverkoop

Het terrein gaat 15 september open om 15.30 uur. De eerste act begint om 16.00 uur.

Kaarten zijn te koop via www.eventics.nl. Op www.facebook.com/fvvadg staat meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.