dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Laatste Drents naaimachinetransport naar Tanzania stuk dichterbij

Geplaatst op donderdag 13 september 2018 15:29
  • Berend Pluister (met naaimachine) en Griba (midden) samen met andere leden van de Tanzania Werkgroep Emmen. © Privécollectie familie Pluister

pinterestmail

Emmen - De kans dat er vanuit Emmen een laatste transport met naaimachines naar Tanzania vertrekt is een stuk groter geworden. Een inzamelingsactie, vorige maand op poten gezet door Debora Molenaar-Pluister heeft tot nu toe ruim 4000 euro opgeleverd.

Een transport naar het Afrikaanse land kost ongeveer 8 duizend euro. Het transport moet een eerbetoon worden aan haar vader, Berend Pluister uit Emmen. Hij wist in 43 jaar ruim 500 naaimachnies naar Tanzania te transporteren. Tot zijn dood, eerder dit jaar, werkte hij aan een laatste transport van 25 naaimachines.

Klus afmaken

Dochter Debora wil deze klus nu afmaken. De naaimachines worden in Afrika vooral gebruikt door vrouwen gebruikt om een eigen bedrijfje te beginnen. Het is hulpmiddel om uit de armoede te komen. Ook scholen, revalidatiecentra en projecten voor vrouwen en aidswezen konden op een bijdrage rekenen. Ondanks dat het doel nog niet behaald is blijft de initiatiefneemster optimistisch. ‘Onder meer in Emmer kerken wordt nog gecollecteerd voor de Tanzania-actie en er kan nog steeds gedoneerd worden.’

Helpen? Doneren kan via rekeningnummer: NL21 RABO 0125 7796 74, t.n.v. Tanzania Werkgroep Emmen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.