dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Regio

Zwols lid No Surrender blijft vastzitten

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 15:35
  • © Albert Mekkes

pinterestmail

Assen / Emmen - De 51-jarige Ayhan B. uit Zwolle blijft voorlopig vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Assen woensdagmiddag. Een dag eerder vroeg de man de rechtbank zijn voorlopige hechtenis te schorsen. De Zwollenaar wil de behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten.

De rechtbank gaat niet mee in dat verzoek, omdat de rechtbank oordeelt dat de ernstige bezwaren nog steeds van kracht zijn. De man wordt verdacht van ernstige misdrijven waar twaalf jaar cel of meer op staat, de zogenoemde 12-jaarsgrond. De Zwollenaar wordt verdacht van onder meer het afpersen van vier mannen en diefstal met geweld.

Schorsingsvoorwaarden

De man zit nu acht maanden in voorarrest. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak tegen hem inhoudelijk behandeld wordt. Eerst moeten er nog diverse verhoren plaatsvinden. Die staan tot eind maart 2019 ingepland. De Asser rechtbank gaf aan niet uit te sluiten dat ze bij de volgende pro-formazitting tot een andere uitkomst komt. Ze wil dan ook dat er voor de volgende zitting een advies ligt van de reclassering met daarin ook de mogelijke schorsingsvoorwaarden. Daarbij moet specifiek gekeken worden naar zijn woonsituatie en de mogelijkheden van elektrisch toezicht.

Ayhan B. was lid van No Surrender. De Zwollenaar werd ooit door Kuipers uit de goot getrokken en in huis gehaald. B. hield zich bij de motorclub onder meer bezig met de beveiliging en het incasseren van clubgelden. Hem wordt, in tegenstelling tot andere (oud-)leiders, niet verweten dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.