dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Sporttalenten kunnen meelopen op Carmelcollege

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 09:03
  • Hockeytalentencentrum Carmelcollege. © Tina Kolthof

pinterestmail

Emmen / regio - Kinderen tussen de 11 en 16 jaar die erg gedreven zijn in een sport en misschien een carrière in de topsport ambiëren, kunnen tussen 10 en 13 december deelnemen aan de Talentencentra meeloopdagen van het Carmelcollege Emmen.

Ze kunnen, geheel vrijblijvend, een ochtend meetrainen bij een van de negen sporten die wordt aangeboden, waaronder handbal, tennis en volleybal.

De talentencentra zijn samenwerkingsverbanden met sportverenigingen en/of -bonden om de kwaliteit van de sport in de regio te verbeteren. Kinderen die deelnemen aan de talentencentra kunnen op het Carmelcollege Emmen een aangepast lesprogramma krijgen, omdat de school officieel een Topsport Talentschool is en deze faciliteiten en begeleiding mag bieden. Op die manier kunnen de jonge topsporters naast hun sport, die zo belangrijk voor ze is, onderwijs op maat volgen.

Negen talentencentra

De kinderen moeten wel vroeg opstaan om mee te kunnen trainen. De meeste trainingen starten namelijk al om 08.00 uur. De negen talentencentra die de deuren opzetten voor potentieel nieuwe pupillen zijn: handbal, atletiek, volleybal, tennis, hockey, judo, zwemmen, voetbal en dans.

Opgeven voor de meeloopdagen is noodzakelijk en kan via de website van het Carmelcollege: www.carmelemmen.nl/meeloopdagen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.