dossiers
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Regio

René Schonewille uit Dalerpeel succesvol op belangrijkste vogelfestijn ter wereld

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 21:59
  • Rene Schonewille. © Yvonne Schonewille

pinterestmail

Dalerpeel / Zwolle - René Schonewille uit Dalerpeel heeft tijdens de Mondial, het belangrijkste vogelfestijn ter wereld, goud behaald.

Voor zijn Elegant Parkiet ontving hij de kampioenstitel. Tevens was er een bronzen titel met een Magellaan Sijs.

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de wereldtentoonstelling voor siervogels bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen en in de hoop om een prestigieuze prijs te winnen.

‘Er zijn een kleine 25.000 vogels ingezonden door 24 landen’, vertelt Schonewille. ‘Deze vogels zijn ingedeeld in verschillende groepen en soorten. Zie daar dan maar eens prijzen te winnen. De verwachtingen zijn er altijd, maar het uiteindelijk goud behalen is telkens weer een geweldige ervaring. Zelf ben ik ook de gehele periode actief als vrijwilliger op de show. Het is en blijft een geweldige hobby, waar ontzettend veel tijd in zit. Maar ik doe het met groot plezier en geniet ook dit jaar weer van het behalen van deze twee prijzen.’

René Schonewille uit Dalerpeel is al jaren actief op het gebied van deze hobby. Hij won in het verleden geregeld prijzen. Volgend jaar vind het WK plaats in het Portugese Porto. Dan zal de Dalerpeeler hoogstwaarschijnlijk opnieuw aanwezig zijn op de grootste wereldtentoonstelling voor siervogels.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.