dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Genomineerden voor Drentse Talentprijs Cultuur komen uit Assen, Sleen en Nieuw-Amsterdam

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019 11:48
  • Genomineerden voor de Drentse Talentprijs Cultuur © Eigen foto / Renate Rowaan / Pim Hendriksen

pinterestmail

Assen / Sleen / Nieuw-Amsterdam - Nadua Kramer, Anne-Will Lufting en Willemijn Maandag zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur van Stichting Kunst & Cultuur. Wie het geldbedrag van 2500 euro en een beeld van kunstenaar Els Mondt wint, wordt maandag 8 april in Dieverbrug bekendgemaakt.

Nadua Kramer is een Asser zangeres die gitaar heeft leren spelen via YouTube. Haar muziek wordt beïnvloed door artiesten als Ed Sheeran en Blanco White. Het verlies van haar vader inspireerde haar om eigen nummers te schrijven die gaan over het verlies van geliefden, wereldwijde onrechtvaardigheid en persoonlijke frustraties. De singer-songwriter deed vorig jaar mee aan het coachingstraject Hit the North.

Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam studeerde in 2017 af aan Academie Minerva in Groningen. Ze werkt met leer, kunstleer of bisonyl dat ze op verschillende manieren buigt en verft, waardoor er verrassende werken ontstaan. Haar kunstwerken vertonen enerzijds de kenmerken van een sculptuur en anderzijds die van een schilderij.

De in Sleen geboren actrice Willemijn Maandag voltooide de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en werd daarna aangenomen als understudy van diverse rollen in de musical ‘A Chorus Line’. Afgelopen jaar was zij te zien als de understudy van Eliza Doolittle in de musicalklassieker ‘My Fair Lady’ en Mistress en Evita in de musical ‘Evita’.

Landelijke jury bepaalt winnaar

De drie genomineerden zijn door een Drentse jury geselecteerd uit een lijst met 52 namen die zijn voorgedragen door organisaties en inwoners van Drenthe. De kandidaten worden binnenkort voorgelegd aan een onafhankelijke landelijke jury onder voorzitterschap van burgemeester Marco Out van Assen. Deze jury wijst uiteindelijk de winnaar aan.

Drentse Anjer Prijs

De Talentprijs wordt op 8 april uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug. Dan wordt ook bekend wie de winnaar is van de Drentse Anjer Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. De Drentse Anjer Prijs is bedoeld voor groepen om het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.