dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Nationaal Fonds Kinderhulp smeekt om Daler collectanten

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 08:21
  • © Bru / Michiel Kolle

pinterestmail

Dalen - De jaarlijkse collecte van Nationaal Fonds Kinderhulp vindt plaats van 15 tot en met 20 april, maar in Dalen bestaat de kans dat deze niet doorgaat. Volgens de organisatie is in het dorp een groot tekort aan collectanten.

"De Kinderhulp-collecte kan niet bestaan zonder collectanten en plaatselijk organisatoren van de collecte," zegt directeur Jan Wezendonk. "Helaas is er de laatste jaren een daling zichtbaar in het aantal actieve collectevrijwilligers. En dat terwijl de waardering van de collecte aan de geverskant juist gestegen is van 68% naar 72%, volgens onderzoek van GfK. Mensen geven graag, omdat de gift in de collectebus eenmalig en anoniem is."

Ruim 300.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Volgens Bouwmeester wordt er steeds vaker beroep wordt gedaan op Kinderhulp. "De aanvragen voor simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop zijn met een gemiddelde van 1.600 aanvragen per maand bijna verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. “Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan."

Organisatoren gezocht

Kinderhulp is dringend op zoek in Dalen naar mensen die de collecte willen organiseren. "Een collecte-organisator helpt met het uitdelen van de collectebussen en het tellen en afstorten van de collecteopbrengst. Het kost slechts een paar uur, verdeeld over de weken voor de collecte en nog een paar uur direct na de collecte in april."

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.