dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Inwoners Gees denken en praten volop mee over hun dorp

Geplaatst op zaterdag 9 februari 2019 17:27
  • Informatiemarkt Gees. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Informatiemarkt Gees. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Informatiemarkt Gees. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Gees - In het gebouw waar voorheen basisschool De Klimop was gevestigd, hield Plaatselijk Belang Gees gisteravond en vandaag een informatiemarkt. De meest uiteenlopende thema’s in het dorp werden belicht.

Een bestemming voor De Klimop is er nog niet. ‘Wij maken als Plaatselijk Belang’, aldus bestuurslid Roel Fleurke, ‘gebruik van het gebouw als vergaderruimte. Gezien de reacties denken inwoners bijvoorbeeld aan woonruimte voor jongeren en ouderen. Dat zou een mooie oplossing zijn, maar een financier is er nog niet. De gemeente is eigenaar van het pand en bepaalt uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Wel gaat dat in heel goed overleg met ons.’ Vooralsnog kunnen kleine groepen hun vergaderingen verplaatsen van de keukentafel naar De Klimop.

Andere thema’s waren Nei Naoberschap, het dorpsbudget, Glasvezel Zuidenveld en Energiecoöperatie Geeserstroom en was er een presentatie van de wandelroute rondom de Oude Steeg. Over al deze onderwerpen konden inwoners van het dorp meedenken, suggesties doen en zij konden zich aanmelden als vrijwilliger.

Gepuzzel

Wat heel erg aansprak was de tentoonstelling ‘Gees in beeld’. Er waren foto’s te zien van de periode rond 1940, foto’s van Gees 800 jaar en ook de huidige inwoners waren te zien. Bezoekers konden nog ontbrekende namen invullen op lijsten en daarvan maakten velen gebruik. Het was een heel gepuzzel.


 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.