tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Actueel

Regio stijgt op logistieke kaart

Geplaatst op zaterdag 18 mei 2013 15:29
  • Logistiek © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden/Emmen - De regio Coevorden-Emmen is gestegen naar de vijftiende plaats op de landelijke logistieke kaart. Steeds meer logistieke ondernemers vinden de weg naar deze regio.

De hoeveelheid vracht via de weg neemt al jaren toe, omdat de A37 de kortste verbinding is tussen Rotterdam en Hamburg. Ook de overslag van goederen, zoals graan, is toegenomen.

Door de aanleg van de A31 in Duitsland is ook het Ruhrgebied snel en filevrij te bereiken. Nu al is 30% van het verkeer dat over de A37 reist, vrachtverkeer. Met de verdubbeling van de E233 tussen Meppen en Cloppenburg in Duitsland zal dit percentage naar verwachting verder toenemen.

Ondernemers en de gemeenten Emmen en Coevorden werken onder de noemer ‘dryport’ samen om de regio nog aantrekkelijker te maken voor de logistieke sector. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze regio vanwege de aanwezigheid van logistieke bedrijven en de bereikbaarheid via de A37 en het spoor met een rechtstreekse verbinding naar Duitsland (via de railterminal van de Bentheimer Eisenbahn AG als onderdeel van het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark in Coevorden) zeer geschikt is om de drukke havens in Rotterdam en Amsterdam te ontlasten.

Het vakblad Logistiek brengt ieder jaar de landelijke logistieke kaart uit. Regio’s uit heel Nederland worden onder andere beoordeeld op beschikbare gronden en panden, bereikbaarheid, motivatie en aanwezigheid van personeel en de rol van de overheid.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers