tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
Actueel

Tinkebel verhuist naar pand vlakbij Markt

Geplaatst op vrijdag 2 februari 2018 10:52
  • Opening Tinkebel. © Tinkebel / persfoto

  • Opening Tinkebel. © Tinkebel / persfoto

  • Tinkebel © Tinkebel / persfoto

pinterestmail

Coevorden - Cadeauwinkel Tinkebel, gespecialiseerd in sieraden, parfums en bijzondere kaarsen, is verhuisd. Donderdag 1 februari werd het nieuwe pand aan de Bentheimerstraat 3 in Coevorden officieel geopend.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de bezoekers de nieuwe winkel van Tineke Redder bewonderen. Klanten, mede-ondernemers uit de straat en familie en vrienden waren volop aanwezig.

Goede zet

Wethouder Jan Zwiers en centrummanager Mischa de Gier spraken Tineke en echtgenoot Henk toe en waren vol lof over de uitstraling van de nieuwe winkel en de stap die het echtpaar heeft gezet. Immers, door te verplaatsen van een eigen pand aan het eind van de Bentheimerstraat naar de nieuwe locatie stijgen de kosten van de winkel en die kosten moeten uiteraard terugverdiend worden. Maar tot nu toe lijkt de verhuizing een goede zet: naast de vaste klanten komen nu ook meer voorbijgangers spontaan binnen.

Compact winkelgebied

De verplaatsing van Tinkebel past goed in de lijn van de in december jl. door de gemeenteraad vastgestelde Toekomstvisie Centrum Coevorden. Daarin wordt gesteld dat Coevorden teveel winkelmeters heeft gezien de huidige positie van de stad en trends zoals krimp en internetverkoop. Leegstand is het gevolg en dat heeft weer een negatief effect op de rest van de winkelstraat. Coevorden heeft baat bij een compacter winkelgebied rondom de Markt, met een goede uitstraling, sfeer en weinig leegstand. Met de uitvoering van de Toekomstvisie hoopt de gemeente te bevorderen dat ondernemers, die verder van de Markt gevestigd zijn, willen verhuizen naar leegstaande panden dichtbij de Markt. Nog geen twee maanden na vaststelling van de visie is er al een ondernemer die deze stap gemaakt heeft, tot vreugde van gemeente en Stichting Centrummanagement.

Assortiment

Voor Tineke Redder is deze verhuizing een droom die realiteit is geworden. Het nieuwe pand (van 170 vierkante meter) biedt Tinkebel de ruimte om haar collectie goed tot zijn recht te laten komen in een modern maar toch knus pand. Door deze verhuizing heeft Tinkebel ook kans gezien haar assortiment uit te breiden met een selectie aan industriële lampen en tassen en is er voldoende ruimte voor bestaande merken zoal Zinzi, MelanO, Oozoo, Silk, Josh, etc.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.