tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Actueel

Tangenborgh zet in op duurzaam en groen en gaat elektrisch rijden

( Advertorial )
  • © Tangenborgh

pinterestmail

Emmen - Zorggroep Tangenborgh zet steeds meer in op duurzaam en groen om zo naast het verlenen van goede ouderrenzorg ook haar steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Daarom is deze week de eerste elektrische auto voor Tangenborgh afgeleverd bij Woonzorglocatie De Bleerinck.

Ook op andere fronten probeert Tangenborgh groener te werken. Zo zijn er maatregelen genomen om  minder te printen en heeft  de organisatie meegedaan met het project  Duurzaam en Gezond aan tafel. Door het serveren van lekker en  duurzaam eten, verbetert de  gezondheid en neemt de kwaliteit van leven  toe van bewoners en cliënten. Hierdoor zijn minder medicijnen en dieetvoeding nodig, waardoor de zorgvraag daalt. Bovendien is er minder verspilling van voedsel, wat een positief milieueffect heeft.

Inkoper en projectmedewerker Vincent van Harteveld vindt het belangrijk om als relatief grote organisatie mee te werken aan een betere wereld.  Van Harteveld: ‘Er zijn meer manieren om duurzaam en groen aan de weg te timmeren. Daarvan is het rijden van een elektrische auto er één. Duurzaamheid in de praktijk toepassen kunnen we niet altijd alleen en daarom wordt op meerdere fronten  de samenwerking  met andere partijen aangegaan. Zo hebben we voor het uitzoeken en leveren van de elektrische auto samengewerkt met Mobility Service. Ik zelf  heb er alle vertrouwen in dat duurzaamheid in de toekomst steeds vanzelfsprekender wordt.'

De Renault Kangoo Z.E. is een volledig elektrische bedrijfswagen waarmee gemiddeld 180 kilometer gereden kan worden voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. De auto zal door de  technische dienst van Tangenborgh worden gebruikt voor het vervoer van materiaal en rijden naar de verschillende locaties om daar klussen te doen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
8 Feb 2018 12:47
h kuhl
Beter inals het personeel investeren ,ipv auto's en managers.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.