tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Actueel

Wigchers krijgt tweehonderdste Volvo

Geplaatst op Wednesday 13 June 2018 13:52
  • Wigchers Internationaal Transport. © Wigchers Internationaal Transport

  • Wigchers Internationaal Transport. © Wigchers Internationaal Transport

  • Wigchers Internationaal Transport. © Wigchers Internationaal Transport

pinterestmail

Schoonoord - Een mijlpaal voor Wigchers Internationaal Transport in Schoonoord. Het familiebedrijf nam vorige week de tweehonderdste Volvo van de afgelopen tien jaar in ontvangst.

Dat betrof de laatste twee Volvo’s FH 6x2-trekkers in een serie van 21 die de afgelopen maanden zijn afgeleverd. Met gebak en bloemen werd het bereiken van die mijlpaal gevierd. Daarbij waren naast de huidige directie - Hedy Smit-Wigchers, Jaap Wigchers en Aaldert Kuipers - ook Louwrens Wigchers en Willy Wigchers aanwezig, de vorige generatie die het bedrijf leidde. Namens Nijwa-vestiging Beilen waren Koos Jonker en Gerwin de Wit present.

'We vinden het een mooie truck en de relatie met de dealer is goed'’, zegt eigenaar Hedy Smit-Wigchers over de reden om te kiezen voor Volvo Trucks. Zij is samen met haar broer Jaap sinds 2008 eigenaar van het familiebedrijf. De relatie tussen Wigchers en Nijwa Beilen, en diens voorgangers, bestaat al jaren.

De korte lijnen, het feit dat Nijwa Beilen vlakbij is, de deskundige begeleiding en de goede relatie zijn volgens Smit-Wigchers de belangrijkste ingrediënten voor de succesvolle samenwerking.

ADR-uitvoering

Het wagenpark van Wigchers Internationaal Transport bestaat uit 85 trucks en 250 opleggers. Het grootste deel van de trekkers zijn Volvo’s, waarvan 85 procent met Euro 6-motor. De 21 afgeleverde FH460 Globetrotters zijn voorzien van hydraulisch gestuurde voorloopas. Verder zijn ze uitgerust met I-Shift versnellingsbak en een schuifschotel. Die maakt het mogelijk om met alle beladingen de meest optimale gewichtsverdeling op de assen te kunnen realiseren. Ze zijn geschikt voor ADR-vervoer en mede daarom uitgerust met Active Safety-pakket met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen.

Familiebedrijf

Wigchers Internationaal Transport is een familiebedrijf met meer dan honderd jaar ervaring en meerdere specialismen. Zo verzorgt het bedrijf transporten voor de olie- en gasindustrie. Daarnaast is Wigchers actief in weg- en wegenbouw en de agrarische sector. Zo worden er onder meer bieten vervoerd. Wigchers heeft ook veel ervaring in transport met vlakke, open trailers, semi's en diepladers waarmee bijvoorbeeld betonproducten, wapeningstaal, tuinhout, machines en equipment vervoerd. Een team van ongeveer honderd medewerkers draagt zorgt voor goed, veilig en duurzaam transport.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.