Actueel

Mariël Beugels vervolgt loopbaan in Duitsland

Geplaatst op dinsdag 22 november 2016 15:31
  • Mariël Beugels uit Benneveld. © Tina Kolthof / E&O

pinterestmail

Benneveld - Mariël Beugels uit Benneveld vervolgt haar handbalcarrière vanaf 1 december in Duitsland. De 18-jarige jeugdinternational heeft een contract getekend bij Bad Wildungen Vipers.

De club, waar onder meer ook Anouk Nieuwenweg uit Emmen onder contract staat, speelt in de Duitse Handbal-Bundesliga.

Mariël Beugels maakte deze zomer nog de overstap van E & O naar het Amsterdamse VOC. Voor het veel scorend handbaltalent kwam er echter al snel interesse van de Duitse topclub uit Wildungen. Na een succesvolle trainingsstage kreeg Mariël een contract aangeboden. Voor de inwoonster van Benneveld betekent de overstap naar de Duitse handbalcompetitie een aanzienlijke promotie.

Van HVZ/Vivendi naar E&O

Beugels startte haar loopbaan destijds bij HVZ Vivendi in Zweeloo/Oosterhesselen. Ze maakte op 12-jarige leeftijd de overstap naar E&O, waar ze twee jaar later in het eerste debuteerde.

Begin oktober maakte ze haar debuut in Nederland B. Dat is het reserveteam van Oranje. Beugels is vanaf 1 december de jongste speelster van de Duitse Bundeslinga.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.