Actueel

Dalen morst drie dure punten

Geplaatst op maandag 20 maart 2017 15:24
  • vv Dalen. © Boudewijn Benting

pinterestmail

Dalen – In de strijd om de titel in de 3e klasse C deed Dalen zondagmiddag in het uitduel tegen Zwartemeer slechte zaken. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum verloor op sportpark De Planeet in Klazienaveen met 2-1.

Directe concurrent Asser Boys, dat met 2-1 van CEC won, heeft nu drie punten meer dan Dalen.

Het was een meer spannend dan fraai duel, waarin een puntendeling de verhouding nog het best had weergeven. De thuisploeg was in de eerste helft het meest gevaarlijk. De bezoekers uit Dalen kwamen toen slechts sporadisch tot echt uitgespeelde kansen.

Afstandsschot

Zwartemeer kreeg die wel. Na een kwartier kon Nick Hoorn een voorzet van Maurice Heine niet voldoende onder controle krijgen om Dalen-keeper Rick Braam te kunnen verschalken. Dat lukte even later Maurice Heine wel. Na een schitterende passeerbeweging van Melroy Hemme kon hij voorzetten op Heine die van dichtbij geen moeite had de 1-0 te maken. Dalen kwam nog voor rust terug tot 1-1. Een afstandsschot kon keeper Justin Verschoor niet onder controle krijgen. De rebound was vervolgens een simpele intikker voor de attente Tijmen Venhorst.

Tweede seizoensnederlaag

Na rust lag het initiatief vooral bij Dalen. De bezoekers drongen wel aan, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 70e minuut was invaller Toin Loves wel doeltreffend. In eerste instantie schampte zijn inzet de binnenkant van de paal, maar de rebound wist hij het karwei feilloos af te ronden: 2-1. Dalen probeerde de opgelopen schade te repareren, maar het bleef zonder succes. Het was de tweede seizoensnederlaag van Dalen.

'Te gehaast in de opbouw'

Bert Doldersum was naderhand realistisch al vond de oefenmeester van Dalen dat een gelijkspel beter op zijn plaats was geweest. ‘We hebben uiteraard vol voor de winst gespeeld, maar waren in de opbouw te gehaast. De winnende treffer van Zwartemeer kwam voort uit een onachtzaamheid in onze verdediging. In de laatste fase van de wedstrijd ontbrak de kracht om er nog een puntje uit te slepen.’

Dalen speelt komende zondag om 14.00 uur op ’t Grootveld de thuiswedstrijd tegen SVV 04.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.