Actueel

Coevorden maakt zich op voor de 'derby der derby’s'

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 17:06
  • Raptim - Germanicus, vorig jaar november. © Patrick de Groot

pinterestmail

Coevorden - Voor de voetballiefhebbers is het een affiche om van te smullen: Germanicus - Raptim. Komende zaterdagavond ontmoeten beide rivalen elkaar op sportpark De Pampert in Coevorden.

Een bijzonder interessant voetbalgevecht met dubbele belangen. Niet alleen prestige staat op het spel, maar de beide Coevorder clubs doen ook nog volop mee om het kampioenschap in de 2e klasse L. Germanicus staat met 38 punten op de tweede plaats en Raptim volgt op de vijfde plaats. De ploeg van Henk Veenhof heeft 35 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Voorzitter Michel Pot van Germanicus rekent zaterdagavond op meer dan 2.500 toeschouwers. Gelukkig maakt de preses zich geen zorgen over de organisatorische aspecten. 'Bij Germanicus worden we niet zo snel zenuwachtig, want het is niet het eerste grote evenement dat we tegemoet gaan. Er is een beproefd draaiboek en met ruim veertig vrijwilligers zijn we in staat om het allemaal in goede banen te leiden. We doen ons uiterste best.'

Michel Pot heeft op 11 november j.l. met volle teugen van de heenwedstrijd genoten. 'We verloren weliswaar met 4-2, maar het was niettemin een grandioos voetbalfeest. Echt reclame voor het amateurvoetbal. Sfeer, sportiviteit en aantrekkelijk voetbal. Ik hoop dat we dat zaterdagavond op De Pampert opnieuw kunnen beleven en met een voor ons gunstige uitslag.’

Germanicus heeft zaterdagavond oud-voetballer en schrijver Andy van der Meijde als speciale gast uitgenodigd. Dat is niet geheel toevallig, want als geen ander kent Van der Meijde natuurlijk de sentimenten van een stadsderby. In zijn profcarrière speelde hij de clash tussen Inter Milaan en AC Milaan en Merseyside-derby Liverpool – Everton. Het interactieve programma met verhalen en anekdotes van Andy van der Meijde start om 18.00 uur en is toegankelijk is voor sponsoren van de club, die van tevoren zich tegoed kunnen doen aan een buffet van sponsor De Baander.

De wedstrijd begint om 19.30 uur en staat onder leiding van arbiter Lars Eleveld uit Oosterwolde.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.