Actueel

Coevorder voetbal wacht spannendste ontknoping in jaren

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 16:08
  • Raptim - Germanicus, vorig jaar november. © Herman Woltersom

pinterestmail

Coevorden / regio – Lang niet ieder jaar kent de voetbalcompetitie van de clubs uit de gemeente Coevorden zo’n spanende ontknoping. In de 2e klasse L en de 3e klasse C van het zondagvoetbal zijn nog liefst vijf teams in de race om de titel.

Germanicus - Raptim

Alle ogen zijn dit weekend uiteraard gericht op de voetbalkraker Germanicus - Raptim, die zaterdagavond om 19.30 uur op De Pampert op het programma staat. In de strijd om de titel is winst een must. In de 3e klasse C gaat koploper Dalen op bezoek bij FC Ter Apel ’96 en in diezelfde klasse krijgt Sleen bezoek van Zwartemeer. Ook voor Dalen en Sleen geldt alleen de winst.

Protos

In de 4e klasse D speelt Protos het thuisduel tegen DVC ’59 en ontvangt Sweel op ’t Alterbarg het laag geklasseerde SVBC. Zowel Sweel als Protos zijn beide nog in de race om een ticket voor promotiewedstrijden. DSC ’65 wil zich zondag graag definitief in veilige haven spelen. In het uitduel tegen Schoonebeek heeft de ploeg van Richard Nieborg dan minimaal een gelijkspel nodig. Voor KSC telt alleen nog winst om zich minimaal via p/d-wedstrijden te kunnen handhaven. Drie punten zijn in het thuisduel tegen HOC dan ook broodnodig.

In de 5e klasse E speelt VIOS(O) de topper tegen Valther Boys. De ploeg van Johan Piening is in de derde periode na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen.

CSVC

In de 3e klasse D van het zaterdagvoetbal speelt CSVC alleen nog finales. Zaterdag komt rode lantaarndrager Elim op bezoek. Met nog vier wedstrijden op het programma heeft CSVC weliswaar zes punten voorsprong op de Elimieten, maar moet de ploeg van Eric Prins alle zeilen bijzetten om de promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen. Het duel op Klinkenvlier begint om 14.30 uur.

Sweel (zat) en NKVV komen dit speelweekend niet in actie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.