Actueel

DSC ’65 tankt vertrouwen

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 14:23
  • © Standaardfoto

pinterestmail

Dalerveen - DSC ’65 heeft zondagmiddag de eerste zege van 2018 geboekt. De ploeg van trainer-coach Richard Nieborg won op sportpark De Hoop met 5-1 van Schoonebeek. Bij rust was de stand nog in evenwicht 1-1. Jasper Hoving had na rust een groot aandeel in de zege met een loepzuivere hattrick binnen een kwartier.

Al na één minuut zette Sander Schiphorst Haalweide, op aangeven van Boris Lutttikhuizen, de 1-0 op het scorebord. Na vijf minuten had het ook zomaar 3-0 kunnen staan, maar Yannick de Zoete en Boris Luttikhuizen slaagden er niet in om de vroege voorsprong uit te bouwen.

Drie treffers Jasper Hoving

In de 24e minuut kwam Schoonebeek op 1-1 door een doelpunt van Jeffrey Berens. Op slag van rust was Niek Huser dichtbij de 1-2, maar DSC '65 kwam dankzij handelend optreden van doelman Martijn Mepschen met de schrik vrij.

In de 55e minuut zette Boris Luttikhuizen DSC ’65 niet eens onverdiend op voorsprong: 2-1. Jasper Hoving gooide vervolgens het duel binnen een kwartier in het slot. Hij trof drie keer het doel (66e, 82 en 88e minuut) en bracht daarmee zijn seizoentotaal op vijftien treffers.

Ongemeen spannend

Het blijft in de onderste regionen van de 4e klasse D ongemeen spannend. Richard Nieborg was zichtbaar opgelucht na de ruime zege. ‘Dit was voor ons een cruciale wedstrijd om vertrouwen te tanken. Het ontlopen van de nacompetitie wordt nog wel een lastige opgave, maar we moeten hoe dan ook de twee resterende duels tegen EHS ’85 en Witteveense Boys ’87 in winst omzetten.’

DSC '65 staat met 22 punten uit 24 gespeelde wedstrijden op de twaalfde plaats. Een punt minder dan Valther Boys en bovendien heeft de ploeg uit Dalerveen ook een wedstrijd meer gespeeld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.