Actueel

Athletics Champs: pupillenatletiek voor jonge kinderen

Geplaatst op Tuesday 14 August 2018 09:31
  • © Krosseel

pinterestmail

Coevorden / regio – Met Athletics Champs is de gemeente Coevorden een nieuwe sportclub rijker. Voornaamste doelstelling van Athletics Champs, een initiatief van Loopgroep Coevorden, is de belangstelling voor de pupillenatletiek in de gemeente te vergroten.

De eerste trainingen in het Van Heutszpark beginnen dondedag 6 september.

‘We willen de atletieksport op een speelse manier bij kinderen tussen 6 en 12 jaar onder de aandacht brengen. Het trainingsprogramma is dan ook volledig afgestemd op de ontwikkeling van het kind’, zegt Theo Baks namens de Loopgroep Coevorden.

Sportdeelname

Succesbeleving, plezier en vaardigheid zijn volgens de 68-jarige Baks de belangrijkste voorspellers voor toekomstige sportdeelname. 'We zullen er daarom ook voor zorgen dat het kind plezier heeft en zich vaardig voelt: ‘elk kind heeft recht op een succesje’, kent Theo Baks de praktijk. Samen met Sebastiaan Pol zal hij de trainingen van Athletics in Coevorden verzorgen.

Veel atletiek

Niet rennen, maar atletiek staat volgens het enthousiaste trainersduo centraal. ‘Denk dan aan onderdelen als hordenlopen, kogelstoten, verspringen en speerwerpen waarbij het doel is sneller, hoger en verder te gaan. Pupillen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar hebben een enorme bewegingsdrang. Weinig wachten en veel atletiek is het motto. Diverse onderdelen moeten beoefend kunnen worden in een kort tijdsbestek. Binnen alle onderdelen moet er de mogelijkheid zijn tot herhaling en verbetering. Kortom veel variatie en veel plezier’, aldus Sebastiaan Pol.

Spanning en plezier

Er worden nieuwe en uitdagende wedstrijd- en trainingsvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Op die wijze strijden de pupillen in (wisselende) teams tegen elkaar, dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier. 'Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe opzet. Het is echt win-win.'

De trainingen worden op donderdag gegeven van 17:30 tot 18:30 uur in het stadspark in Coevorden of op het sportveld / in de sporthal van de Nieuwe Veste. Voor de eerste 25 leden ligt een gratis t-shirt en trainingspak klaar. Kijk voor meer info op: www.loopgroepcoevorden.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.