Actueel

Yoko-Suma zoekt ‘oudere jongeren’

Geplaatst op woensdag 12 december 2018 09:01
  • Training bij Yoko-Suma. © Yoko-Suma

pinterestmail

Coevorden - Judovereniging Yoko-Suma geeft sinds een aantal jaren les aan de ‘oudere jongeren’ in Coevorden. Deze groep kan wel wat nieuwe aanwas gebruiken. Het aantal leden is nu acht in de leeftijd van 40 tot 63 jaar.

De groep traint elke woensdag van 20.30 tot 21.30 uur in de gymzaal van De Nieuwe Veste aan de Van Heeckerenlaan. Wedstrijdjudoka Johnson Massanga begeleidt de groep. Aandachtspunten zijn een soepel lichaam, conditie en gezelligheid. Judo zorgt ervoor dat je lichaam fit en lenig blijft, maar de deelnemers leren ook hoe zij onverwachte klappen en vallen kunnen opvangen. Dit onderzoek is iets, wat juist als je wat meer op leeftijd komt, van groot belang kan zijn.

Om in te kunnen stappen bij deze judolessen is absoluut geen ervaring vereist. Het merendeel van de nu actieve judoka´s is als beginner ingestapt en geleidelijk naar een steeds hoger niveau gegroeid. Dit is te danken aan de lessen van Johnson Massanga. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen of enkele keren gratis deel te nemen.

Voor informatie: trainer@yokosuma.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.