Evenementen

Festival Alles Kids in Drenthe dit jaar op 16 en 17 juni

Geplaatst op vrijdag 15 juni 2018 18:02
  • Alles Kids in Drenthe. © Martin Zaagman

pinterestmail

Emmen - Het centrum van Emmen wordt zaterdag 16 en zondag 17 juni overspoeld met kinderen, want dan is het tijd voor de achtste editie van het Alles Kids in Drenthe festival. Ruim zeventig deelnemers zijn van de partij.

Alles Kids in Drenthe is bedoeld voor kinderen van 2 tot 15 jaar en is op beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Vakantieparken zoals Landal, Center Parcs, Beerze Bulten en Westerbergen, maar ook attractieparken als Hellendoorn, Plopsa, Sprookjeshof en Kabouterland zijn van de partij. Dat geldt ook voor sportverenigingen als FC Emmen en Bedrocks en organisaties als DX Adventure, Ermerstrand, Vliegerfestival en het Pagedal.

De sportievelingen kunnen suppen en bubbelvoetballen, jonge dierenliefhebbers kunnen met alpaca's knuffelen en ponyrijden, de knutselaars kunnen vliegers vouwen en stoepkrijten, de nieuwsgierige kids mogen een kijkje nemen in de ambulance en kunnen spuiten met de brandweer en niet te vergeten: je kunt op de foto met Kabouter Plop of shinen als Frozen-prinses! Dit is lang niet alles wat er te beleven valt tijdens Alles Kids in Drenthe: er doen dit jaar maar liefst zeventig deelnemers mee, van attractiepark tot sportvereniging en van dansschool tot kinderdagverblijf.

  • gallerij afbeelding

    Alles Kids in Drenthe. © Alles Kids in Drenthe

  • gallerij afbeelding

    Alles Kids in Drenthe. © Alles Kids in Drenthe

Wie is de Alles Kids prins of prinses?

Nieuw dit jaar is het Mediaplein: daar bouwt het Atlas-theater een mini-theater en zijn daarnaast de Kinepolis-bioscoop en streekomroep ZO!34 te vinden. Kom een kijkje nemen bij een live radio- en televisie-uitzending en kom dansen en zingen bij het ZO!34-podium, met optredens van Mylene & Rosanne, 4Life, Jeronimo, Alessandro, Sem & Anne, Lindsey Keur en Fource.

Beide dagen om 11.00 uur kiest de organisatie op het Mediaplein op ludieke wijze een Alles Kids prins of prinses. Hij of zij krijgt een leuke goodiebag, een lunch en kunnen die dag rekenen op een speciale behandeling. Kinderen die kans willen maken op deze VIP treatment moeten er voor zorgen dat ze zaterdag en/of zondag om 11.00 uur bij het podium aanwezig zijn.

Ook de parade is weer terug op de zondagmiddag - aanvang 16.00 uur - en tal van Kidsartiesten uit de Kids top 20 treden op tijdens het Alles Kids in Drenthe Concert.

Samenwerking met Atlas Theater

Nieuw dit jaar is ook de samenwerking met het Atlas Theater, waarbij in het centrum in de openlucht een theater wordt neergezet. Daarin zijn voorproefjes te zien van voorstellingen die komend jaar naar het Atlas Theater komen. Daartoe behoren ook de bekende RTL Telekids-gezichten.

Het festival trok vorig jaar ongeveer 30.000 bezoekers.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.