Evenementen

Rensenpark maakt zich op voor Uitmarkt Emmen met Stadsbbq

Geplaatst op zaterdag 4 augustus 2018 14:42
  • © Pixabay

pinterestmail

Emmen - Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen staan te popelen om van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september samen een groot cultureel feest neer te zetten.

Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark. Niet alleen deze twee partijen gaan samenwerken maar het hele kunst- en cultuurveld is betrokken bij het festival.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een driedaags festival dat georganiseerd wordt door vijf partners uit de wereld van kunst en cultuur in de gemeente Emmen: Atlas Theater, de Bibliotheek Emmen, CKB Emmen, De Kunstbeweging en Unplug & play Artiestenvereniging. Het festival heeft als doel een uitnodigende, inspirerende creatieve plek te creëren waar vraag en aanbod op het gebied van kunst & cultuur bij elkaar komen. De samenwerking binnen het project levert een prachtig en zeker divers programma op.

Mede door deze samenwerking en de locatie van het festival, ontstaat een prachtige 'olievlek' op het gebied van kunst en cultuur. Zo doen de bewoners van het Rensenpark mee met activiteiten, ateliers worden opengesteld en iedereen kan deelnemen aan workshops. Kenniscafé Emmen en Filmhuis Emmen zorgen voor een inhoudelijk programma.

Broedplaats kunst en cultuur

De Grote Kerk heeft in hetzelfde weekend klassieke optredens en op zondag is ook het Shanty en Seasong Festival. Op vrijdagavond 7 september is er een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een aantal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding. De ambitie van de organisatie is om er een bruisend festival van te maken dat aansprekend is voor heel Drenthe.

Dit jaar is gekozen voor het Rensenpark als locatie voor de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition. Het concept van de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition sluit goed aan bij de visie die de gemeente voor ogen heeft met het park: een creatieve broedplaats rond kunst, cultuur en innovatie waar ervaren, ontmoeten en meedoen centraal staan en waar steeds wat nieuws te beleven is. Tijdens het driedaagse festival wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten, verrassende optredens en workshops. Voor jong en oud is er iets te beleven.

Meedoen met en aan cultuur

De gekozen insteek sluit bovendien aan bij de ambities voor kunst en cultuur zoals beschreven in de Cultuurnota ‘Van Goede Grond 2018-2021’. Daarom steunt Gemeente Emmen het initiatief met een subsidie van €100.000,-.

Cultuurwethouder Robert Kleine: 'Door de samenwerking van beide evenementen wordt een nog breder publiek aangesproken en bovendien is dit culturele evenement een publiekstrekker voor toeristen. Iedereen moet mee kunnen doen aan en met cultuur in onze gemeente!'

Voor iedereen

Zowel lokale als nationaal bekende talenten krijgen een podium. De Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is voor iedereen die van kunst en cultuur houdt. Zo is er een cultuurmarkt waar je informatie kunt rijgen over van alles op het gebied van kunst en cultuur. In alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Lokale verenigingen en talenten treden op, maar ook nationale artiesten die landelijke bekendheid hebben. Er is een interactief kidsplein met activiteiten en workshops. Er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

Website: www.uitmarktemmen.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.