Exposities

Zweeler Palet houdt jubileumexpositie

Geplaatst op dinsdag 20 februari 2018 15:20
  • Kerk Zweeloo © Esselien de Groot

pinterestmail

Zweeloo - Het Zweeler Palet is al weer toe aan de vijftigste editie. Met een speciale jubileumtentoonstelling wordt van 23 februari tot en met 25 maart in het kerkje van Zweeloo teruggeblikt op de afgelopen jaren.

Meer dan 25 oud-exposanten tonen hun kunstwerken, variërend van schilderijen tot beeldhouwwerk en keramiek. Er zijn vijftig kunstwerken te bezichtigen. De opening van de tentoonstelling wordt verricht door burgemeester Bert Bouwmeester. Cees Roubos, de organist van de kerk, verzorgt de muzikale omlijsting. De opening wordt verricht om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

In 2002 werd het 750-jarig bestaan van de hervormde kerk gevierd met onder andere een expositie van voornamelijk schilderijen uit het Drents Museum waarop het leven uit de vorige eeuwen van de Drenten en de Drentse natuur is vastgelegd. Deze expositie was een groot succes en was de aanleiding tot het oprichten van Het Zweeler Palet. Op initiatief van Albert Naber startte een werkgroep met de organisatie van de exposities. In februari 2005 vond de eerste expositie plaats van schilderijen en ruimtelijk werk.

Het organiseren van exposities in de kerk zorgt ervoor, dat de kerk regelmatig geopend is voor bezoekers. Zowel belangstellenden voor de kunst als voor het kerkgebouw als monument kunnen een kijkje komen nemen in de kerk.

De tentoonstelling is te zien op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.