Film

Leerling theaterschool Loods13 maakt film over eigen leven

Geplaatst op maandag 9 juli 2018 08:52
  • 'Ik ben OK'. © Wyke Dirven

pinterestmail

Emmen - Pas afgekickt en teruggekeerd uit de kliniek besloot Judith, leerling van theaterschool Loods13, haar ervaringen om te zetten in een documentaire. Het resultaat, een korte film met de titel 'Ik ben OK', gaat op donderdag 19 juli in bioscoop Kinepolis in Emmen in première.

Daar sta je dan, hartstikke clean, maar nu? Judith besloot haar leven, naast gewoon weer naar school gaan, te vullen met het realiseren van haar droom: documentairemaker worden. Ze legde haar ideeën aan Loods13 voor en voor ze het wist was ze de eerste beelden aan het schieten. De bekende Nederlandse rapper Jebroer gaf toestemming voor het gebruik van zijn muziek in de docu.

Met een crowdfundingsactie probeerde Judith haar project te financieren, dat lukte: 61 donateurs steunden haar.

Hans Dirven

‘Ik ben OK’ vertelt het verhaal van het verslavingsverleden van Judith en wat dit met haar en haar omgeving deed. Judith wil met de documentaire  scholen bij langs om voorlichting te geven over hoe het is om verslaafd te zijn. Ze hoopt hiermee verkeerde beelden over verslaving te ontkrachten. ‘Bovendien werkt het beter als iemand van hun eigen leeftijd het verhaal doet,’ aldus de dappere documentairemaakster.

Het artistieke team van Loods13 zorgde ervoor dat Judith tijdens het maakproces er niet alleen voor stond. Ze kreeg begeleiding van Hans Dirven, filmmaker en eigenaar van Loveland Film & Photography. Zo diende haar project meteen als pilot voor het theater-tussenjaar ‘Ik kan het maken’ van Loods13 dat in september van start gaat.

Wil je komen kijken? Meld je aan!

De documentaire is af, de première is op donderdag 19 juli om 16.30 uur in bioscoop Kinepolis in Emmen. Iedereen die het resultaat wil komen bekijken is welkom. Gezien de beperkte capaciteit en de grote belangstelling is het goed om eerst even een mailtje te sturen naar iris@loods13.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.