Muziek

Punkband Nou En start reünietour bij Metal Front Coevorden

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 17:50
  • Nou En. © Hans van der Veen

pinterestmail

Coevorden - Nederpunkband Nou En gaat na vijf jaar weer op tournee. Dat doet de groep tijdens een speciale 'Mosterd Na De Maaltijd'-reünietour die zaterdag 22 april start in Metal Front Coevorden.

De band uit Kampen trad op dezelfde locatie in 2012 voor het laatst op.

In het voorprogramma staat stonerrocktrio Atomic Vulture dat vanuit Groningen op doorreis is naar huis.

Nou En

De Nederlandstalige pretpunkband Nou En uit Kampen werd in 2004 door popmagazine LiveXS uitgeroepen tot ‘local hero’ en won in datzelfde jaar zowel VARA’s Bandcompetitie als De Ooogst van Overijssel. Nou En is snelle pretpunk, maar dan langzamer en softer. Andere mensen vinden Nou En knuffelrock, maar dan rauwer en harder. De band genoot in 2005 vooral bekendheid met hun single ‘Gothic Meisje’ van hun debuutalbum ‘Parel voor de Zwijnen’, dat destijds zelfs op TMF circuleerde en aardig wat controverse teweeg bracht: sommigen vonden het nummer beledigend en dit resulteerde in bedreigingen op internet. Doordat onder meer Giel Beelen en RTL Boulevard aandacht besteedden aan het onderwerp kreeg Nou En landelijke bekendheid en kwam het nummer in de Single Top 100.

Het afscheidsconcert in Metal Front Coevorden op 31 maart 2012 werd geflankeerd door de jonge band Want Want. Frontman Bas Nijhof (zang, basgitaar) genoot de afgelopen jaren vooral in Kampen bekendheid als (eerste) stadsdichter, met een wekelijkse column in de plaatselijke krant. Up-tempo, cynisch, vrolijk en melodieus: dit alles is Nou En in een notendop.

Facebook Nou En

Atomic Vulture

Stonerricktrio Atomic Vulture klinkt old-school en spacerockt als een spoetnik: met atmosferische en fuzzy grooves , donderend stuwende beats en dikke vette basriffs. Met een vleugje psychedelica en een doomy afdronk, die sinds hun EP-release in 2012 de boventoon voert. Twee jaar later lanceerde de band hun full length album 'Into Orbit' op Pink Tank Records.  Voor 2017 staat een nieuwe EP op staple, gevolgd door een Europese tour, hetgeen overigens niet de eerste keer is. Want Atomic Vulture heeft reeds meerdere Europese tours gedaan, en het podium gedeeld met onder meer Fatso Jetson, Greenleaf, Radar Men from the Moon, Labirinto, Spiders, King Hiss, Libido Fuzz, Papir, The Black Explosion en Sardonis.

Facebook Atomic Vulture

Metal Front Coevorden opent 22 april de poorten op 21.00 uur. Atomic Vulture start om 22.30 uur. De entree is gratis. Meer informatie staat op www.mfcweb.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.