Muziek

Folk staat centraal op muziekavond in De Baander

Geplaatst op vrijdag 23 maart 2018 17:33
  • Folkavond © Eigen foto

pinterestmail

Dalen - In restaurant De Baander in Dalen is zaterdag 31 maart een avondvullend programma met Ierse folkmuziek met als titel ‘Folk Connection’. De bands Porterhouse en Uncommon Connection treden die avond op.

Porterhouse bestaat uit amateur-muzikanten met een passie voor traditionele muziek uit onder andere Ierland, Schotland en de Verenigde Staten. De band bestaat sinds een aantal jaren en is ontstaan vanuit de voormalige muziekschool in Coevorden. De band speelt zowel de traditionele muziek als modernere arrangementen. De huidige bezetting bestaat uit Henk van der Laan, gitaar, zang, bodhran; Carla Geurts, accordeon; Thomas Erikson, cajon, basgitaar, banjo, zang; Nico Schenk, mondharmonica, cajon; Patrick van der Slot, gitaar; Tineke Slatman, viool en spoons.

Uncommon Connection is een band met zes muzikanten. De bandleden hebben afzonderlijk van elkaar ervaring opgedaan in diverse bandjes. In 2009 bracht een gelegenheidsoptreden de muzikanten samen en dat leidde tot de formatie Uncommon Connection. De band laat zich inspireren door bekende en minder bekende folk-/Americana-artiesten en singer-songwriters. Op het repertoire staan onder andere nummers van Simon and Garfunkel, Neil Young, Greg Trooper, John Hiatt, Wailin’ Jennys en Karine Polwart. De bijzondere samenzang, begeleid door percussie, bas- en akoestische gitaar met toevoeging van mondharmonica zorgen voor een heel eigen sfeer. De band bestaat uit Ingrid ten Hoor, zang; Alexandra Wiersema, zang; Harry Diepstra, zang en mondharmonica; Harry Eppink, percussie; Bert Gierveld, basgitaar en gitaar; Ype Reitsma, gitaar.

Kaarten zijn te koop in restaurant De Baander. De folkavond begint om 20.30 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.