Muziek

Hesselen Cultureel presenteert The Crucifixion

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 08:34
  • Kielzog Vrouwenkoor © Gerrit de Vries

pinterestmail

Oosterhesselen - Voor zondag 25 maart staat een bijzonder concert op het programma van Hesselen Cultureel. Dan wordt The Crucifixion – een meditatie op het lijden van Christus, uitgevoerd door het Kielzog Vrouwenkoor.

Het koor staat onder leiding van Wim van de Laar. Joost Hurkmans (tenor) , Henk Timmermans (bas) en Lukas Jan Schoonbeek (orgel) verlenen medewerking. Het concert wordt gehouden in de kerk van Oosterhesselen en begint om 14.30 uur.

John Stainer componeerde The Crucifixion in 1887 voor tenor en bas, gemengd koor en orgel, als meditatie op het lijden van Christus. In dit concert wordt een bijzondere bewerking van Desmond Ratcliff ten gehore gebracht, waarin het gemengd koor vervangen is door een driestemmig vrouwenkoor. The Crucifixion staat in de traditie van de Angelsaksische koormuziek van de negentiende eeuw en is voor veel luisteraars nog steeds een zeer aansprekende passie. De structuur van het werk is afgeleid van de koordelen, koralen, recitatieven en aria’s van Bachs Matthäus Passion. Het verhaal begint op het moment waarop Jezus met zijn discipelen in Gethsemane komt en eindigt met de dood van Christus. Centraal staat de vraag, die aan iedereen wordt gesteld: ‘Is it nothing to you?’ Dat stemt tot nadenken. The Crucifixion wordt afgesloten met een hymne van hoop en verwachting.

Kaarten zijn zowel telefonisch (0524-581942) als via e-mail te bestellen: voorverkoop@hesselencultureel.nl. Meer informatIe: www.hesselencultureel.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.