Theater

Openluchtspel Zweeloo speelt nog tweemaal 'Schots en schief'

Geplaatst op vrijdag 24 augustus 2018 08:10
  • Openluchtspel. © Openluchtspel Zweeloo.

  • Openluchtspel. © Jansje Brands-Wolters

  • Openluchtspel. © Jansje Brands-Wolters

  • Openluchtspel. © Jansje Brands-Wolters

pinterestmail

Aalden - Openluchtspel Zweeloo speelt dit jaar nog tweemaal ‘Schots en schief’, een blijspel in drie bedrijven van de hand van Anne Doornbos en is uitgegeven door het Huus van de Taol in Beilen. De voorstellingen zijn in het openluchttheater aan de Aelderhooghe 1 in Aalden.

De speeldata zijn op de zaterdagen 25 augustus en 1 september. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Het verhaal speelt zich af in en om het café Martens van Geesje en Marten Martens waar een vergadering plaatsvindt over grondruil tussen Natuurmonumenten en boer Hofsteenge. Dat overleg begint zakelijk, maar loopt al gauw totaal anders dan verwacht. De chaos begint als een paar samenzweerders willen doen geloven dat een dorpsgenoot besmet is met de gevreesde Schotse Mekkerziekte. Om verdere besmetting te voorkomen moet iedereen in het café blijven en daar ook overnachten. Als de Algemene Inspectiedienst van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is gearriveerd om de omvang en ernst van de zaak vast te stellen en ook de veldwachter poolshoogte komt nemen, vallen de ‘belanghebbenden’ door de mand.

Daarnaast treedt het duo Harm en Roelof op in het openluchttheater in Aalden. Dat optreden vindt plaats op vrijdag 14 september vanaf 20.00 uur.

 

Toegangskaarten (7,50 euro p,p., voor kinderen t/m 12 jaar 3 euro) bestellen kan via telefoonnummer 06-46229280. Kaarten zijn ook te koop aan de kassa op uitvoeringsavonden tot 20.00 uur. Er zijn combikaarten à 15 euro te koop voor een voorstelling van Openluchtspel Zweeloo en het optreden van Harm en Roelof op vrijdag 14 september.

De acteurs zijn Aart Schouten, Marcel Bleyleven, Laura Nijman, Bertha Volders, Mark Holman, Wilma Visser, Tienus Evenhuis, Tonny van de Wetering, Alida Eising, Aaltje Bos en Albert Hilbrands. Annie Holman is souffleuse. De regie is in handen van Albert Hilbrands en Aaltje Bos met hulp van Theo Bruinsma.

Meer informatie staat op www.openluchtspelzweeloo.nl en op Facebook.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.