Theater

Openluchtspel speelt 'Schots en schief'

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 20:02
  • Openluchtspel. © Openluchtspel Zweeloo.

pinterestmail

Aalden - Openluchtspel Zweeloo speelt dit jaar ‘Schots en schief’, een blijspel in drie bedrijven van de hand van Anne Doornbos en is uitgegeven door het Huus van de Taol in Beilen. De voorstellingen zijn in het openluchttheater aan de Aelderhooghe 1 in Aalden.

Het verhaal speelt zich af in en om het café Martens van Geesje en Marten Martens waar een vergadering plaatsvindt over grondruil tussen Natuurmonumenten en boer Hofsteenge. Dat overleg begint zakelijk, maar loopt al gauw totaal anders dan verwacht. De chaos begint als een paar samenzweerders willen doen geloven dat een dorpsgenoot besmet is met de gevreesde Schotse Mekkerziekte. Om verdere besmetting te voorkomen moet iedereen in het café blijven en daar ook overnachten. Als de Algemene Inspectiedienst van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is gearriveerd om de omvang en ernst van de zaak vast te stellen en ook de veldwachter poolshoogte komt nemen, vallen de ‘belanghebbenden’ door de mand.

De speeldata zijn op de zaterdagen 14 en 21 juli, 25 augustus en 1 september. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Daarnaast treedt het duo Harm en Roelof op in het openluchttheater in Aalden. Dat optreden vindt plaats op vrijdag 14 september vanaf 20.00 uur.

Toegangskaarten bestellen kan via telefoonnummer 06-46229280. Kaarten zijn ook te koop aan de kassa op uitvoeringsavonden tot 20.00 uur. Er zijn combikaarten te koop voor een voorstelling van Openluchtspel Zweeloo en het optreden van Harm en Roelof op vrijdag 14 september.

Meer informatie staat op www.openluchtspelzweeloo.nl en op Facebook.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.